Momentka ze soustředění české ženské reprezentace v Řepích. Foto: Český florbal Momentka ze soustředění české ženské reprezentace v Řepích. Foto: Český florbal
26. 5. 2022 Reprezentace žen (1) KOMENTÁŘŮ

Realizační tým žen zná nová jména, Procházkovi pomůže Netrefa, gólmanky povede Fibiger

 



Realizační tým žen byl doplněn. Dalším asistentem a současně videotrenérem reprezentace se stane Lukáš Netrefa, se kterým hlavní trenér Lukáš Procházka spolupracuje již na Chodově, brankářky pak povede bývalý elitní gólman Tomáš Fibiger. Posledním členem realizačního týmu by měl být kondiční trenér.

Již dříve oznámil Lukáš Procházka, že jeho asistentkou bude zkušená finská trenérka Kati Eteläpää, nyní je oficiálně jasno o dalších jménech v realizačním týmu. Podobně jako u vedoucí týmu Lenky Lačňákové vsadil Lukáš Procházka v případě dalšího asistenta a videotrenéra na jméno, které zná z Chodova a ukázal na Lukáše Netrefu. Brankářky pak povede Tomáš Fibiger.

Podle Procházky je taková volba logická. „Potřebuji k sobě lidi, o nichž vím, že nám vzájemná spolupráce funguje a jimž věřím. S Lukym máme spolupráci vyzkoušenou dlouhodobě. Vnímám, jak čte hru, jak na ní dokáže reagovat a jak o florbale přemýšlí. Vím, že to je velký přínos. Potřebujeme někoho, kdo bude dávat feedback z tribuny a kdo dokáže hru zanalyzovat z nadhledu. Už teď na soustředění bylo vidět, že to klape. Navíc, Luky je skvěle technicky zdatný, což je perfektní pro všechny videorozbory a analýzy,” pochvaluje si v tiskové zprávě.

Brankářky povede Tomáš Fibiger, bývalý gólman Tatranu Střešovice nebo Ústí nad Labem, který má se stejnou pozicí zkušenosti z reprezentace juniorů. „Některé věci ale konzultujeme i s Romanem Vítkem, takže ten úplně neztrácí kontakt s ženským nároďákem. Tomáš bude na většině akcí fyzicky a bude i garantovat podporu pro gólmanky, různorodá cvičení a nadstavbu pro ně v rámci tréninků,” vysvětluje Procházka.

Realizační tým má za sebou již první soustředění v Řepích. „Chtěl bych ještě jednou poděkovat nejen realizačnímu týmu, ale i holkám, protože jsme odvedli opravdu velký kus práce. Všichni fungovali tak, jak mají, a prakticky se neobjevily žádné trable. Pokud takto budeme pokračovat dál, tak to bude skvělé,” zakončil Lukáš Procházka.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Michale, Michale napsal:

    Fibinger? To je jako syn Heleny Fibingerový? Panebože, zrovna Tofi (pozn. redakce Tomáš Fibiger) se pohybuje u florbalu dost dlouho na to, abyste nezkurvili jeho jméno hned v titulku..

Napsat komentář

*