Matyáš Bachmaier je novou posilou švédské Hagundy. Foto: Český florbal Matyáš Bachmaier je novou posilou švédské Hagundy. Foto: Český florbal
1. 7. 2022 Švédsko (3) KOMENTÁŘŮ

Superpřestup: Bachmaier jde do SSL, posílí Hagundu, pomohl mu Ahlin. Nemůžu se dočkat, říká

 



Juniorský mistr světa z Brna Matyáš Bachmaier opouští prvoligové Kladno a míří do švédské nejvyšší soutěže. Také díky tipu od Joela Ahlina si zahraje SSL v dresu Hagundy. Nemůžu se dočkat, hlásí talentovaný obránce, mladší bratr obránkyně Jičína a bývalé reprezentantky Kristýny Bachmaierové.

Osmnáctiletý obránce Bachmaier působil v prvoligovém Kladně, na svém kontě má také 15 superligových zápasů za Spartu. Nyní ale přichází krok mnohem výše, je totiž novou posilou Hagundy.

Ta skončila na 12. místě v základní části minulého ročníku, nicméně s relativně pohodlným sedmibodovým náskokem na první sestupující tým, kterým byl Sirius. V jeho kádru působil také Joel Ahlin, který dal tip vedení Hagundy na svého spoluhráče z Kladna.

A ten tak nakonec mění dres. „Je to vzrušující pocit, zažít tuto novou zkušenost. Nemůžu se dočkat toho, až přes hlavu přetáhnu nový dres a vyběhnu k zápasu, jsem moc rád, že se tento přestup podařil,“ uvedl florbalista v tiskovém prohlášení svého nového klubu.

Sportovní ředitel Hagundy Nikola Marincic ocenil také přístup Kladna. „Jsme rádi, že jsme Bachyho získali pro příští sezonu. Zapůsobil na nás velmi dobře, během svého pobytu zde a v rámci fyzických testů byl na vrcholu v několika ohledech. Na hřišti navíc ukázal svou vysokou kvalitu a jako osobnost skvěle zapadne do Hagundy. Chtěl bych také poděkovat Kladnu za vedení přestupových jednání a věříme, že do budoucna můžeme spolupracovat ke vzájemnému užitku obou klubů,“ uvedl Marincic.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • . napsal:

    Dalo se to čekat, když jeho Vaneska rovněž odchází do Švédska. Nicméně pro Bachyho to je jedině krok vpřed a je jen otázkou času, kdy se prosadí i v repre.

    • Vševěd napsal:

      Akorát, že Vanessa už není „jeho“ 🙂
      Můj názor: do budoucna určitě zajímavý hráč, ale myslím, že si měl zahrát ještě rok třeba Superligu, dodělat v klidu poslední ročník střední školy a maturitu. Ale třeba se mýlím a bude to pro něj přelomový krok ve florbale, každopádně hodně štěstí!

  • Dudacek napsal:

    Souhlas vševěd a taky držím palce,ale …..?

Napsat komentář

*