Dominika Vatahová (vlevo) s Karolínou Janatkovou jsou novými posilami Chodova Foto: Florbal Chodov Dominika Vatahová (vlevo) s Karolínou Janatkovou jsou novými posilami Chodova Foto: Florbal Chodov
8. 8. 2022 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Trefa do černého, ohlásil Ondřej Neuman příchod Janatkové. Ta jde na Chodov s Vatahovou

 



Dvě nové tváře hlásí ženský tým Chodova. Z Mladé Boleslavi přichází útočnice juniorské reprezentace Karolína Janatková, která dohrávala uplynulou sezonu v barvách Vítkovic, z Bohemians pak míří na Prahu 11 Dominika Vatahová.

Po výrazných odchodech přichází také posílení směrem z Extraligy. Na Chodov míří devatenáctiletá juniorská reprezentantka Karolína Janatková, která druhou polovinu minulé sezony odehrála ve Vítkovicích, se kterými získala bronzové medaile.

Odchovankyně rokycanského florbalu Dominika Vatahová pak míří na Chodov za svým třetím extraligovým angažmá: přichází z Bohemians, první extraligové ostruhy ale získala v dresu plzeňské Slavie.

„Dominiku jsme si vytipovali před cca 2-roky a sledujeme jí déle. Je to velmi šikovná hráčka, která má herní profil zapadající do toho, jak se chceme prezentovat. Je to hráčky v ideálním věku, již ostřílená Extraligou, která má mnoho předností a věříme, že se velmi rychle adaptuje. I když jí zbýval ještě rok smlouvy byli jsme přesvědčeni, že nazrál správný čas a jsme rádi, že jednání s Bohemkou bylo korektní a konstruktivní. Její přestup přichází jako reakce na konkrétní pozice, role i vývoj v našem kádru a jsme rádi, že to Dominika cítila stejně. Věříme, že bude výraznou postavou našeho kádru a naplno rozvine svůj potenciál,“ uvedl v tiskové zprávě Chodova nový trenér ženského A-týmu Ondřej Neuman.

S oběma hráčkami podepsal Chodov dlouholeté kontrakty, přičemž minimálně u Janatkové se všeobecně vědělo, že juniorská reprezentantka má na stole hned několik nabídek.

„Příchod Káji považuji za trefu do černého! Není tajemstvím, že Kája je hráčka, která na sebe upoutala velkou pozornost a po štaci v Mladé Boleslavi se rozhodovala, jakou cestou se dále vydat z více variant. Pro nás to byla jedna z přestupových priorit nejen proto, že je to bez debat výrazná a kvalitní hráčka. Jak společný test na Prague Games, tak především osobní setkání s ní i jejím okolím nás utvrdili, že je to zároveň velmi silná a svérázná osobnost, kterou chceme mít v týmu. Jsme rádi, že Kája to cítila stejně a naše jednání, ambice a přístup byly pro ní preferovanou volbou. Víme, že má velký potenciál být velmi produktivní a zároveň věříme, že jako aktuální juniorská reprezentantka ročníku 2003 má stále významnou část kariéry a růstu před sebou. My jsme přepravní jí pomoci a já se na spolupráci s ní velmi těším,“ raduje se Neuman.

Sám Neuman se nejen na svůj návrat na extraligovou lavičku, ale také na celou sezonu hodně těší. „Jsme rádi, že hektické léto plné změn v realizačním týmu i v kádru se podařilo zvládnout velmi dobře. Kádr se bude formovat a vyvíjet, ale máme vše co potřebujeme k tomu, abychom znovu byli dobře připraveni a se vší pokorou mohli pracovat na nejvyšších ambicích. Domča a Kája nám výborně doplnili kádr a společně s mladými hráčkami z vlastních řad jsme si jisti, že se vykrystalizuje silný tým. Těším se na další sezonu, je třeba usilovně a vytrvale pracovat, ale potenciál týmu je skvělý,“ uzavřel Ondřej Neuman.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*