Lara Heini slaví zlato v ženské elitě s Eliškou Krupnovou. Foto: Eliška Krupnová získala osmý primát na Czech Open. Foto: Matyáš Klápa, Floorball in Prague Lara Heini slaví zlato v ženské elitě s Eliškou Krupnovou. Foto: Eliška Krupnová získala osmý primát na Czech Open. Foto: Matyáš Klápa, Floorball in Prague
15. 8. 2022 Czech Open (0) KOMENTÁŘŮ

Na snídani zjistila, že jde na lavičku mužů, předtím vychytala zlato. Splněný sen, říká Heini

 



Pro diváky v UNYP Aréně to musel být pořádný šok. Na rozcvičku před finálovým duelem mužské elitní kategorie mezi Pixbem a Tatranem Střešovice totiž přišla jako druhý gólman Lara Heini. Brankářka švýcarské ženské reprezentace, ale především jednička ženského týmu, který před pár minutami porazil ve finále Falun. Jak se vše seběhlo?

Jedničkou mužů Pixba je zkušený gólman Jon Hedlund, jenže ten se musel kvůli pracovním povinnostem vrátit do Švédska. Do brány tak zbyl pouze Albin Flöjner, jenže jak se pojistit pro případ, kdyby se Flöjnerovi cokoliv stalo? Volba padla na Laru Heini! „Zjistila jsem to dnes ráno, tedy v neděli po snídani,“ prozradila po zápase, který její tým prohrál 2:7.

Sama si ale z Prahy zlato odvezla, získala jej několik hodin předtím s ženami Pixba, už s vědomím toho, že pár minut po zápase bude pokračovat na mužské lavičce. „Jo, věděla jsem to už před finálovým zápasem, snažila jsem se na to nemyslet,“ hodnotila.

Zkušená osmadvacetiletá gólmanka odchytala za Švýcarsko tři ženské světové šampionáty, nyní ale zažila něco úplně nového. „Být ve finále s mužským týmem, to je něco jako můj splněný sen. Takže první myšlenka byla taková, že je vlastně škoda, že ve finále není Falun, byla by velká zábava hrát proti Galantemu a ostatním klukům z Falunu,“ usmála se nad myšlenkou dvojboje s Falunem.

Nakonec se do branky nedostala, což by její zkušenost a zážitek posunulo na jinou úroveň. „Moc jsem nepředpokládala, že bych šla chytat, nevěděla jsem, jestli se to vůbec smí. Samozřejmě, že bych případně byla připravená nastoupit, ale nepočítali jsme s tím, byla jsem záskok vyloženě kvůli tomu, kdyby se něco stalo a pak také na rozcvičku, aby tým měl dva gólmany,“ popisovala. „Bylo to milé, užila jsem si to. Zajímavá nová zkušenost,“ zhodnotila.

Heini čeká v řadách Pixba čtvrtá sezóna a bylo vidět, že podporu má také v řadách fanoušků Pixba, kteří její jméno několikrát během zápasu skandovali. „Je to od nich hezké, vnímala jsem to. Myslím si, že v historii Czech Open budu první ženou, která byla na soupisce mužského finálového zápasu,“ děkovala.

Pochválila také svého nového kolegu Albina Flöjnera. „Navíc je třeba říct, že také Albin je junior, za tým loni nechytal. Myslím si, že na turnaji odvedl skvělou práci a byť vždy doufáte, že si v zápase zachytáte, tak očividně toho nechcete docílit tím, že se druhému gólmanovi něco stane. Já jsem byla od toho, abych jej co nejvíce podpořila,“ uzavřela Lara Heini.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*