Eliška Krupnová získala osmý primát na Czech Open. Foto: Matyáš Klápa, Floorball in Prague Eliška Krupnová získala osmý primát na Czech Open. Foto: Matyáš Klápa, Floorball in Prague
15. 8. 2022 Czech Open (0) KOMENTÁŘŮ

Eliška Krupnová: Czech Open beru prestižně, byl nám skvělou přípravou. Ambice se v Pixbu nemění

 



Krátce před turnajem podepsala novou smlouvu a oficiálně tak stvrdila, že se v Praze po dvou absencích Pixba znovu představí. Řeč je o Elišce Krupnové, nejlepší české florbalistce a od nedělního odpoledne také nejúspěšnější účastnici v historii turnaje Czech Open.

Ženy Pixba potvrdily roli největšího favorita turnaje a domů si opět odvezly zlaté medaile. „Byl to super turnaj, zahrály jsme si hodně kvalitních zápasů, které nás dobře prověřily. Potkaly jsme různé druhy soupeřů, takže skvělá příprava do sezony, takže nás to prověřilo, ale také to byla výborná příprava do sezony a jsme moc rády za vítězství,“ hodnotila Czech Open 2022 Eliška Krupnová.

Během turnaje Pixbo změřilo síly se zástupci českého, finského i švýcarského florbalu. Je to největší devíza Czech Open? „Přesně tak, je to možnost potkat jiné styly florbalu a jiné soupeře. Navíc i české týmy ukázaly posun a ukázaly, že mohou být nebezpečné. Slyšela jsem například, že Falun se trápil s Tatranem, který byl ve druhém poločase lepší. Takže je to super i pro reprezentaci. Finále sice bylo švédské, ale turnaj to byl kvalitní,“ usmívala se.

Její Pixbo přitom prošlo výraznou obměnou: kromě Denisy Ratajové už v kádru nenajdete ani jména jako Mia Karjalainen nebo Flurina Marti. Je to ukázka, že tým i tak bude silný? „Jo, ta ambice je pořád stejná, pořád v týmu je. Ano, ztratily jsme hodně zkušeností a několik klíčových hráček, ale obměna musí přicházet, ambice zůstává. Holky mají navíc pořád příklady ve starších hráčkách a některé, které jsou třeba v Pixbu už dva roky, tak teď dostanou možnost mít tu roli lídrů,“ hodnotí česká florbalistka.

Podle ní jde o dlouhodobě nastavený proces. „Od těch se zase budou učit další mladé hráčky. Takže to není o tom, že by prostě nejstarší hráčky skončily a nebylo nic potom, je to o tom, že jiné hráčky zase převezmou tu roli lídrů. Tak to v Pixbu je nastaveno a funguje to dobře,“ chválí.

Pixbo navíc dokázalo, že stále má kde brát. „Myslím si, že je to super pro sebevědomí holek, během turnaje si zahrály úplně všechny, a to včetně nejmladších juniorek, takže pro tým super. Je to součást přípravy, do začátku Superligy se musíme ještě zlepšit, ale tady jsme odehrály super zápasy, a také náročné,“ oceňovala Krupnová.

Sama Eliška Krupnová z Česka odletěla jako rekordmanka turnaje. Ještě nikdo jej nevyhrál hned osmkrát, přičemž Krupnové se to povedlo třikrát v českých barvách a pětkrát v řadách Pixba. „Je to domácí prostředí, ten turnaj mám strašně ráda, když to řeknu trochu odlehčeně, tak ho hraju odmala, od svých začátků. Beru jej poměrně prestižně, ačkoliv je to pořád letní turnaj, tak má pozornost médií i ve Švédsku, jsou tady kvalitní týmy. Takže jsem moc ráda a šťastná,“ uzavřela.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*