Esa Jussila je novým hlavním trenérem finských mužů. Foto: Floorball.fi Esa Jussila je novým hlavním trenérem finských mužů. Foto: Floorball.fi
29. 8. 2022 Finsko (0) KOMENTÁŘŮ

Esa Jussila novým hlavním trenérem Finů. Chytil jsem příležitost oběma rukama, říká

 



Éra hlavního trenéra Petteriho Nykkyho na lavičce finského mužského národního týmu po pěti letech skončí. Od roku 2023, tedy po letošním světovém šampionátu ve Švýcarsku, totiž tým převezme Esa Jussila.

Dvaačtyřicetiletá legenda finského florbalu má zkušenosti s trénováním především ve Švýcarsku, dlouho působil v Malans, posledních několik cyklů také jako asistent Davida Janssona u švýcarských mužů.

„Když jsem byl vynechán z trenérského týmu ve Švýcarsku a objevila se naopak taková možnost u finské reprezentace, tak jsem příležitost chytil oběma rukama. Hlásil jsem s vizí, že jsem nejlepším kandidátem na tuto pozici,“ uvedl v tiskovém prohlášení Finské florbalové federace.

Podle Jarkka Rantaly skutečně přesvědčil. „Věříme, že Esa Jussila je nejlepší volbou, byl na našem seznamu nejvýše. Má jasnou vizi toho, co by chtěl zlepšit z pohledu hráče, má také představu o tom, jak by měly vypadat aktivity vedoucí ke zlepšení hráčů jako sportovců. Chce také naslouchat klubům a spolupracovat s nimi,“ vypočítává Rantala.

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*