Juniorky čeká vstup do šampionátu v Polsku. Foto: Český florbal Juniorky čeká vstup do šampionátu v Polsku. Foto: Český florbal
31. 8. 2022 Reprezentace juniorek (2) KOMENTÁŘŮ

KOMENTÁŘ: Ještě jednu výhru nad Švédskem, prosím. Vysněná finálová brána je otevřena

 



Ve středu začíná v polských Katowicích přeložené Mistrovství světa juniorek. Český tým se pod vedením realizačního týmu hlavního trenéra Tomáše Martiníka pokusí potřetí prolomit hradby finálového zápasu.

„Z řad českého reprezentačního týmu juniorek, který ve středu vstupuje do svého světového šampionátu zní unisono: Chceme do finále!

Cesta do něj vede přes další, v pořadí třetí výhru nad Švédskem. To juniorky porazily už na šampionátu v Uppsale, jeho skalp má také současný tým, který jej porazil na turnaji EuroFloorball Tour, který byl jedinou konfrontací týmů velké čtveřice.  

Vítězství v základní skupině je stěžejní, v opačném případě čeká podle papírových předpokladů v semifinále Finsko, dost možná nejlepší tým na turnaji, který na papíře vypadá ještě o pár procent lépe než ten český, který je ale rovněž velmi silný.

Ví to i sami Finové, z jejich odborných řad jde cítit touha po obhajobě juniorského zlata, tím spíše, když k hlavní postavě týmu Suvi Hämäläinen, která finálové dveře v Uppsale zamkla českému týmu na pět západů a zahodila klíč, mají například talentovanou Miisu Turunen.

Český tým má ovšem ve svém středu silné osobnosti: kapitánka Maroszová září v Extralize žen po boku Dominiky Buczek, obránkyně Lechnerová si vysloužila místo ve švédské ženské Superlize, silné zastoupení má také střešovický Tatran a nechybí ani dvojice extraligových šampionek s FBC Ostrava nebo Kristina Zlatníková.

Je rovněž sympatické, že se realizační tým neschovává, k finálové výzvě se postavil čelem. Věřte tomu, že udělá všechno proto, aby uspěl a do finále prošel.

Český ženský florbal na své první finále světového šampionátu čeká. Parta, která se o něj pokusí od středy v Katowicích má předpoklady uspět. Nezbývá než ji držet palce.“


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Hanik napsal:

    Teď někoho zajímá nějaké dohrávané MS děcek? Kdybyste radši psali o týmech před ligou. Je to tristní tahle novinařina.

  • PJ napsal:

    Ojoj, tak to byla hrůza. Snad budou proti Švédkám hrát o 100% líp, jinak bude zle.

Napsat komentář

*