Češky podlehly Švédsku poměrem 6:9. Foto: IFF Češky podlehly Švédsku poměrem 6:9. Foto: IFF
1. 9. 2022 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

Češky ztratily vedení 2:0 a podlehly Švédsku 3:4. S Norskem musí k postupu bodovat

 



Zápas se Švédskem měly české juniorské florbalistky skvěle rozehraný a vedly jej 2:0, nakonec ale v Katowicích prohrály poměrem 3:4, když hattrick vstřelila švédská útočnice Hanna Nordstrand. Švédsko si tak připsalo vítězství v základní skupině, naopak Češky musí v pátek minimálně remizovat s Norskem.

Bylo očividné, že oba týmy vědí, co je v sázce, a tak se oba národní výběry snažily o maximální obezřetnost v rámci bránění. Současně se již od úvodních minut projevoval jev, který zápas provázel v celém jeho průběhu: Švédky měly velký problém s proměňováním brankových příležitostí.

A tak logicky udeřilo na druhé straně: v sedmnácté minutě se rychlým úkrokem uvolnila Mezerová a otevřela skóre, v čase 18:52 pak dostala prostor Maroszová a byť ji nakonec Švédky dokázaly dostoupit, tak její přízemní rána znamenala druhý gól.

Po první třetině tak Češky vedly 2:0 a zdálo se, že směřují za vítězstvím ve skupině. Obraz hry se ve druhé třetině příliš nezměnil, bohužel pro Češky ale Švédky tentokráte již dvakrát skórovaly a srovnaly: ve 25. minutě totiž přihrávku Modigh nešťastně tečovala Lenfeldová do vlastní branky, ve 39. minutě pak po kombinaci srovnala Nordstrand.

Stejná hráčka pak ve třetí třetině poslala Švédky do vedení: v čase 41:04 si našla prostor mezi českou bránící trojicí a Švédky poprvé v utkání vedly.

Utkání se následně proměnilo ve festival šancí, ve kterém se o hlavní slovo přihlásila opět Nordstrand, která v 54. minutě opět dostala prostor a nekompromisní bombou pod břevno dala čtvrtou švédskou branku.

Více než čtyři minuty před koncem přišel český oddechový čas a power play. Po necelé minutě dostala Češky do kontaktu Brucháčková. Pokračující power play už ale kýžené vyrovnání nepřinesla a Češky tak podlehly Švédsku 3:4.

Česko – Švédsko 3:4


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*