Michaela Mechlová v utkání proti Norsku. Foto: Karolina Sommer, IFF Michaela Mechlová v utkání proti Norsku. Foto: Karolina Sommer, IFF
2. 9. 2022 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

Je pozitivní, že jsme se ve třetí třetině rozstřílely, hodnotí duel s Norskem Mechlová

 



České juniorky slaví po výhře 8:3 nad Norskem postup do semifinále světového šampionátu, ve kterém je čekají Švýcarky. Podle Michaely Mechlové je pozitivní, že se tým ve třetí třetině posledního skupinového duelu rozstřílel, musí ale více proměňovat šance.

Utkání s Norskem skončilo výhrou 8:3, o které se rozhodlo především ve třetí třetině. „Samozřejmě, že je důležité, že jsme vyhrály, a nakonec jsme se ve třetí třetině docela rozstřílely a bylo to od nás lepší. Ale musíme zlepšit to, že když máme z devadesáti procent balónek a máme dost šancí, tak je proměňovat,“ hodnotila zápas Michaela Mechlová.

Soupeř kladl po dvě třetiny poměrně tuhý odpor, až ve třetí části polevil. „Věděly jsme, co Norky hrají, spíše bylo problémem to, že jsme byly často na balónku a směrem do obrany to od nás bylo takové horší,“ sympaticky přiznala, že výkon českého týmu nebyl optimální.

Je tedy třetí třetina největším pozitivem utkání? „Určitě. Ale zase musím říct, že jsme v útoku dobře kombinovaly, jenom nás trápí koncovka,“ popisuje čeká florbalistka.

Jak na zápas se Švýcarskem? „Musíme do zápasu vstoupit jako tým, podporovat se a proměňovat šance,“ nabízí recept Michaela Mechlová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*