Michal Jedlička s Dušanem Ďuríčkem na lavičce Slovenska. Foto: Karolina Sommer, IFF Michal Jedlička s Dušanem Ďuríčkem na lavičce Slovenska. Foto: Karolina Sommer, IFF
2. 9. 2022 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Ukázaná je jasná, na TOP 4 nemáme, říká Jedlička. Přitom do hry máme kvalitní věci, smutní Ďuríček

 



Slovenské juniorky skončí na světovém šampionátu v Katowicích nejlépe páté, a to ještě musely počkat na výsledek zápasu Česko – Norsko. Podle Michala Jedličky se ukázalo, že na TOP 4 tým nemá, hlavní trenér Dušan Ďuríček pak smutnil, že do hry mají ovšem připravené kvalitní věci.

Jeden bod a skóre 13:24, taková je bilance Slovenska po základní skupině. „Samozřejmě, že jsme si mysleli, že po základní skupině budeme mít více bodů, že minimálně zápas Norskem zvládneme, což ale bohužel nevyšlo a nyní se musíme pokusit zabojovat o páté místo,“ hodnotí hlavní trenér týmu Dušan Ďuríček.

Michal Jedlička pak přiznal, že páté místo bylo minimálním cílem. „S Českem jsme odehráli solidní zápas, z naší strany to bylo dobré a v průběhu celého zápasu jsme sahali po dobrém výsledku. Bohužel nás to ale – stejně jako na minulém šampionátu – stálo strašně moc sil. Taková je realita, bez kondice se hrát nedá. Ukázalo se to proti Norsku, kdy jsme se po první třetině uspokojili, přestali běhat a dostali jsme pět gólů, a ještě pro nás byl bod zlatý, protože díky tomu, že nemáme tolik inkasovaných branek, tak snad budeme hrát o páté místo, což byl náš úplně nejmenší cíl. To ještě můžeme udělat, abychom odsud neodjeli naštvaní,“ plánoval český trenér ještě před duelem Česko – Norsko.

Největším zklamáním je jednoznačně remíza s Norskem. „Kdyby děvčata dělala to, co mají, tak by ve hře bylo strašně moc kvalitních věcí, bohužel někdy úplně vypnou, nedělají, co mají a výsledek je pak takový, jaký je,“ smutní hlavní trenér.

Alfou a omegou je fyzická připravenost. „Jak říkal Michal, ztrácíme tady na nedobré kondici mužstva. Už jsme se bavili o tom, že zářijový termín šampionátu pro nás není ideální, protože na Slovensku se až tak dobře netrénuje v průběhu léta, a toto je pak výsledek,“ popisuje hlavní trenér dlouhodobý slovenský problém.

Podle Jedličky je ale případné páté místo slovenského florbalu. „Chtěli jsme více. Ale je to realita slovenského florbalu. Páté místo by mělo být, holky jsou šikovné, ale na TOP4 to není. Nevím, jak úplně včera Švýcarky porazily Finky, ale myslím si, že švýcarský florbal trochu upadá, jak mužích a ženách, tak juniorech a juniorkách, takže tam by mohla být možná byla šance, ale to jsou vlastně pořád jenom kecy. Ukázaná je jasná: nemáme natrénováno a nemáme tady mezi TOP 4 co dělat,“ uzavřel Michal Jedlička.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*