Anna Brucháčková sklízí zaslouženou pochvalu od spoluhráček. Foto: Karolina Sommer, IFF Anna Brucháčková sklízí zaslouženou pochvalu od spoluhráček. Foto: Karolina Sommer, IFF
4. 9. 2022 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

Doufaly jsme až do konce, za dva roky konečně vyhrajeme, vyhlásila autorka hattricku Brucháčková

 



Svým hattrickem vystřílela Češkám prodloužení a nájezdy, přesto si nakonec odnáší stříbro. Řeč je o Anně Brucháčkové, která se proměnila ve velký trumf českého národního týmu. Bezprostředně po předání stříbrných medailí už plánovala odvetu za dva roky.

Finálový duel byl v Katowicích skvělý a nabídl úplně všechno: branky, vyloučení, základní hrací dobu, prodloužení i nájezdy. „Určitě to byl těžký zápas, doufaly jsme až do poslední chvíle, že vyhrajeme, nakonec to na nájezdy nevyšlo. Ale to je hra, a tak to prostě je,“ zhodnotila Anna Brucháčková.

Svůj velký díl na celém představení měla divácká kulisa. Utkání oficiálně sledovalo 923 diváků, její polovina, která šla do volného prodeje, včetně ochozu, byla úplně plná. „Fanoušci byli neskuteční, hnali nás dopředu a já jsem moc ráda, že tady byli a podporovali nás,“ usmála se.

Český tým splnil svůj úkol v podobě prolomení semifinálového prokletí a postupu do finále. „To se nám povedlo a jsme moc rády. Určitě to byl boj a myslím si, že i fanoušci mohli být za takový souboj rádi,“ říká Anna Brucháčková.

Reprezentace se do zápasu dokázala vrátit i přesto, že prohrávala již 1:4. „Snažily jsme se do poslední chvíle a jsme rády, že nám to spadlo, také prodloužení bylo vyrovnané, bohužel nám pak nájezdy nevyšly,“ hodnotí útočnice Bulldogs.

Sama se o to zasloužila hattrickem, při jedné z branek využila clonu Karolíny Janatkové. „Nacvičené to úplně nebylo, ale řekly jsme si, že budeme hodně střílet na bránu, tak jsem to zkusila  a nějak to tam spadlo, je to prostě gól jako gól,“ brala věc pragmaticky.

Jedná se o největší úspěch kariéry? „Ano,“ zní odpověď. Co tedy bude následovat? „Doufám, že se na šampionátu za dva roky dokážeme Švédkám postavit ještě lépe a konečně vyhrajeme,“ plánuje Anna Brucháčková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*