6. 9. 2022 Podcasty (0) KOMENTÁŘŮ

Florbal.cz podcast: Za cinkotu juniorského stříbra se blíží Extraliga žen

 



Český ženský florbal slaví nejen své první velké finále, ale také stříbro ze šampionátu juniorek v polských Katovicích. Blíží se ale také začátek Extraligy žen, která nabídne zajímavé souboje hned na svém začátku. O ženském florbale vyprávěl redaktor Florbal.cz Michal Dannhofer.

V první části podcastu byla řeč o právě skončeném šampionátu juniorek v Polsku. Přinesl českému ženskému florbalu stříbrné medaile. „Je to úspěch, finálový zápas měl svůj genius loci. Průběh finálového zápasu navíc ukryje nějaké pochyby, které mohly vzniknout během skupinových zápasů,“ zní hodnocení.

Extraliga žen zažila v létě odliv zajímavých hráčských jmen směrem do Švédska. „Myslím si, že jim může pomoci, že po X sezonách budou hrát zase zápasy, které mohou jak vyhrát, tak prohrát. Je to něco, co již popisovala Lucia Jelínková, když po letech v Herabdentu zamířila do KooVee,“ připomíná se výrok starý několik let.

Kdo by mohl v nejvyšší ženské soutěži?  „Na černého koně pro postup do play off tipuji Mladou Boleslav,“ tušíme.

Jak by pak měla vypadat situace na čele? „Vidím tam tři dravce: FBC Ostrava, Tatran a Vítkovice, přičemž například Tatran s Vítkovicemi se utká již ve druhém kole. Co se týče Chodova, tak ten už zřejmě definitivně bude potřebovat jednu sezonu na to, aby se dostal do boje o nejvyšší příčky,“ připomínáme rozsáhlé změny na Chodově.

Základní část začíná již tuto sobotu. „Myslím si, že pro ty tři týmy, které mají tvořit společně s FBC špičku soutěže, tak bude základní část o nějakém sehrávání se a hledání optimálního nastavení,“ zní závěrečné resumé.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*