Nela Havlíková podepsala smlouvu s Mladou Boleslaví. Foto: Florbalová akademie Mladá Boleslav Nela Havlíková podepsala smlouvu s Mladou Boleslaví. Foto: Florbalová akademie Mladá Boleslav
8. 9. 2022 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Boleslav získala Zittovou a Havlíkovou. Přesto je základní cíl záchrana soutěže, říká nový kouč Špalek

 



Mladá Boleslav zbrojí! Získala dvě zajímavé posily, a to Veroniku Zittovou a Nelu Havlíkovou. Ty naposledy v Česku působily v dresu Panthers, nyní se ale po angažmá ve švýcarské nejvyšší soutěži vydaly do Boleslavi. Podle nového hlavního trenéra Miroslava Špalka je ale nadále primárním cílem záchrana soutěže.

Mladá Boleslav vstoupí do své třetí extraligové sezony pod vedením nového trenéra Miroslava Špalka. „Nejedná se primárně o ženský florbal. Vzhledem ke změnám ve Florbalové akademii, které se týkaly i personálního obsazení, chci co nejvíce pomoci, a to na pozici šéftrenéra a trenéra A týmu žen,“ říká nový trenér, co jej nejvíce lákalo na nové pozici.

Čeká jej premiéra v pozici hlavního trenéra extraligového týmu žen. „Co se týká mého trenérského stylu, většinou vycházím z dokonale zvládnutých herních činností jednotlivce. Teprve pak se lze bavit o herních systémech a dalších věcech,“ nechává nahlédnout do svých myšlenek.

Do kádru navíc dostal dvě velké posily: českou nejvyšší soutěž budou znovu hrát Veronika Zittová s Nelou Havlíkovou, které odehrály poslední ročník ve Švýcarsku. Havlíková za Burgdorf, Zittová pak v Zollbrücku.

Přesto se Boleslav drží nohama na zemi. „Tým se skládal na poslední chvíli a je z větší části nový. Proto bych si jako základní cíl stanovil záchranu soutěže. Cokoliv navíc bude příjemný bonus,“ uzavírá Miroslav Špalek.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Karlos napsal:

    „Co se týká mého trenérského stylu, většinou vycházím z dokonale zvládnutých herních činností jednotlivce. Teprve pak se lze bavit o herních systémech a dalších věcech.“

    Filozofie krásná, ale u podprůměrného ženského týmu dosti troufalá.

    Jestli ono není lepší ty holky nabušit fyzicky, naučit je poctivej Prešovskej beton a všem utéct v brejcích – na záchranu to tutově bude stačit 🙂

Napsat komentář

*