Tatran získal tři body na půdě Boleslavi. Foto: Florbal Mladá Boleslav Tatran získal tři body na půdě Boleslavi. Foto: Florbal Mladá Boleslav
16. 9. 2022 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Tatran má skalp Boleslavi. Výhru 4:3 vystřelil Šindelář. Od nás hrozně málo, smutnil Novotný

 



Televizní šlágr mezi Mladou Boleslaví a Tatranem Střešovice skončil výhrou pražského týmu poměrem 4:3. Reprízu Superfinále 2022 sledovalo v Mladé Boleslavi 275 diváků, kteří viděli otočku Tatranu, ten totiž v utkání dokázal smazat dvoubrankové manko.

Jediným úspěšným střelcem první třetiny byl boleslavský Suchánek, který otevřel skóre na konci čtrnácté minuty. Tatran následně ubránil oslabení při vyloučení Šimka a po první třetině byl tak stav utkání 1:0 pro domácí.

Na další gól si diváci počkali do poloviny zápasu, kdy se prosadil Natov. O šest minut později odčinil své vyloučení Šimek a začal velký tatranský obrat: na začátku třetí části ubránil Tatran další oslabení, aby na začátku 48. minuty srovnal Němeček.

V polovině 58. minuty přišla branka Hanáka, kterou Boleslav neúspěšně reklamovala za pomocí videa. Vzápětí využil chyby Hemerky Šindelář a umístěnou ranou zvýšil na 4:2. Po brance ale pokračoval v pohybu za Hemerkova postrčení až do gólmana Lukáše Bauera, za což inkasoval dvě minuty.

Svou chybu v přesilové hře napravil Hemerka, ale víc již Boleslav nestihla.

„Neřekl bych, že se něco stalo špatně při ztrátě vedení 2:0, dnes jsme nebyli vůbec nastaveni do zápasu, vůbec jsme nestíhali tempo Tatranu s míčkem. Vedení 2:0 bylo vlastně zázrakem. Mám hrozně špatný pocit z našeho výkonu, měřítko sneslo pět hráčů, to je na takový zápas velmi málo,“ durdil se trenér Boleslavi Petr Novotný.

„Zápas měl dvě poloviny, v té první to byl zápas podobný Superfinále, takticky svázanější. Je dobré, že se nám povedlo zkoncentrovat se a přidat na intenzitě, protože druhá polovina už měla parametry, byť tam pořád byla spousta chyb,“ uvedl kouč Tatranu Milan Fridrich.

Výsledek předehrávky 2. kola Livesport Superligy:

Florbal Mladá Boleslav – Tatran Střešovice 3:4 (1:0, 1:1, 1:3)
Branky: 14. Suchánek (Seibert), 31. Natov (Bína), 60. Hemerka (Sládek) – 36. Šimek (Mar. Čermák), 48. Němeček (Havlas), 58. T. Hanák (Kreysa), 58. Šindelář.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Gólmani napsal:

    Tak doufám že dostane v blízké době Kříž taky šanci v seniorské repre. Předpokládám že až po MS, ale nevidím důvod proč když na kvalifikaci MS mohl jet Haleš ze skoro sestupujících Pardubek tak by nemohl dostat šanci Kříž. Dobrou výkonnost už potvrzuje dost dlouho

  • VR napsal:

    Nevim, jak se to líbilo ostatním, ale moc koukatelný to nebylo. Ostatně jako celá řada zápasů Boleslavi. Trochu mi to připomínalo Barcelonu nebo kdysi Chelsea, účelný beton. Věřim tomu, že zápasy Tatranu s Vítkama budou koukatelnější. Jediný pozitivum je snad vidět Natova zpátky ve formě.

Napsat komentář

*