Wojciech Malajka při utkání s Kanadou. Foto: Esa Jokinen Wojciech Malajka při utkání s Kanadou. Foto: Esa Jokinen
19. 9. 2022 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Malajku zradilo srdce, ale chtěl by na šampionát. Vrátím se silnější, v Česku hrát nebudu, říká

 



Jeho přestupová sága mezi FBC Ostrava a Bohemians zaujala v minulé sezoně české florbalové prostředí, nakonec Wojtek Malajka naposledy hrál za Polsko na světovém šampionátu mužů. O účasti na tomto turnaji sní také letos, jenže zatím nehraje, má problémy se srdeční arytmií. Podle svých slov se ale na klubové scéně znovu objeví, jen to nebude v České republice.

Wojtek Malajka měl v minulé sezoně zájem přestoupit do Bohemians, nakonec ale pražský tým nenašel shodu s FBC Ostrava, kde má Malajka stále platný evidenční dodatek ještě pro tento ročník. Jeho posledním vystoupením se tak stala účast na světovém šampionátu mužů ve Finsku.

Další zápasy zatím nepřidal. „Nyní mám od florbalu pauzu kvůli zranění. V příští sezoně se vrátím silnější,“ hlásí Wojtek Malajka. „Mám problémy se srdeční arytmií, každý týden jsem aktuálně v nemocnici. Ale vrátím se, ještě nevím kde, ale v Česku to nebude,“ říká.

Za Bohemians si tak nakonec nezahraje. „Je pravda, že jsem za ně měl hrát, ale oba týmy se nakonec nedomluvily. Nakonec bych za ně stejně kvůli zdravotnímu stavu nemohl hrát,“ hodnotí.

Nabídky ze zahraničí má. „Mám nabídky například z Norska, psal jsem si i s Panu Kotilainenem, který tam šel hrát. Zatím ale hrát nemůžu, jednak skrze zranění a mám také smlouvu s FBC,“ prozrazuje. Mimochodem, Kotilainen se domluvil na působení v Harstadu.

Přesto existuje šance, že by za Polsko pod vedením hlavního trenéra Jana Holovky na světovém šampionátu ve Švýcarsku nastoupil. „Je možné, že na šampionát pojedu. Jsem v kontaktu s trenéry a uvidí se v listopadu. Teď trénuji individuálně, hlavně chodím posilovat a jezdit na kole,“ popisuje svou rutinu.

Nabízí se otázka, jestli Malajka odchodu z FBC, kde stále má platnou smlouvu, nelituje. „Asi to tak mělo být, nikdy ničeho nelituju,“ zakončil polský útočník Wojtek Malajka.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*