Filip Langer pokračuje ve svém angažmá v Kalmarsundu. Foto: FBC Kalmarsund Filip Langer pokračuje ve svém angažmá v Kalmarsundu. Foto: FBC Kalmarsund
19. 9. 2022 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Švédská superliga odstartovala, opět bude k vidění na Nova Sport!

 



O víkendu odstartovala nová sezona švédské florbalové superligy žen i mužů. Vybrané zápasy obou soutěží budou po celou sezónu vysílat stanice Nova Sport 1, Nova Sport 2 a Voyo. V nové sezoně SSL budou opět k vidění Filip Langer, Eliška Krupnová a další čeští florbalisté včetně nových tváří.

Langer a jeho Kalmarsund v loňské sezóně došli do finále, kde těsně podlehli Falunu. „Vytvořila se tu krásná komunita lidí, kteří se o klub starají. To samozřejmě i odráží výsledek, protože se dobře pracuje. A i díky tomu jsme došli takhle daleko,“ vychvaluje si Filip Langer podmínky v klubu. Dle jeho slov má tým v nové sezóně opět nejvyšší ambice: „Vrátil se nám Marcus Johansson, který tým hodně posílil. Zvýšil konkurenci, je hodně soutěživý. To nám pomohlo, abychom víc šlapali na trénincích,“ dodává.

Do finále v loňské sezoně postoupil i ženský tým Pixbo Wallenstam s Eliškou Krupnovou a Denisou Ratajovou v sestavě. Ratajová své působení ve Švédsku završila dvěma góly v superfinále, nikoliv však ziskem titulu. Krupnová v Pixbu pokračuje i letos a může se znovu pokusit o úspěch, k němuž chyběl jen krůček.

V Linköpingu pokračují Matěj Jendrišák i Josef Rýpar, do ženské Superligy naopak nakouknou nové tváře – Eliška Chudá a Karolína Suchá posílily Täby FC, Vanessa Rebecca Keprtová bude působit v týmu Rönnby Tigers. České zastoupení v nejlepších ligových soutěžích světa se tak dále rozrůstá a florbaloví fanoušci se mají na co těšit.

Nejbližší program vysílání na Nova Sport:

Úterý 20. 9.

18:25 Växjö IBK – Gävle GIK, Nova Sport 1 a Voyo

Středa 21. 9.

18:25 IBF Falun – AIK IBF, Nova Sport 2 a Voyo


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*