Kim Nilsson. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Kim Nilsson. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
4. 10. 2022 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

VIDEO: Rozhodčí se omluvil za špatně nařízený nájezd Kalmarsundu, jeho ženy řeší zranění a obutí

 



Kalmarsund se během víkendu dvakrát dostal do popředí švédského florbalového zájmu: nejprve se řešil jeho nájezd proti nováčkovi z Gävle, za jehož nařízení se následně omluvil rozhodčí, pozornosti ale neunikly ani jeho ženy, které zatím děsí několik těžkých zranění. A tak se na východě Švédska bude kontrolovat obuv.

Nováček z Gävle měl zápas proti Kalmarsundu skvěle rozehraný, ještě ve 48. minutě vedl na hřišti soupeře 5:3 a směřoval minimálně k bodovému zisku.

Jenže pak se to stalo: rozhodčí Patrik Trofast, který stál situaci blíže, viděl faul Erika Söderströma na Kevina Haglunda a nařídil trestné střílení. Potíž ale je, že oba hráči se dostali do kontaktu až když byli čelem k pravému mantinelu a směřovali do rohu hřiště. Paradoxní na celé situaci je, že faulovaný Haglund se čile jal rozehrávat předpokládaný volný úder…

„Především se to stalo v rohu, takže nechápu, jak za toto mohou vůbec písknout nájezd. Cítil jsem to 50 na 50, rozhodčí říkal, že náš hráč zvedl tomu jejich hokejku. Pro nás je to důležitá situace, vedeme o dva góly a stane se toto. Je to k smíchu,“ zuřil kapitán Gävle Oskar Stränd Söderholm.

Jeho spoluhráč Billy Nilsson se na Twitteru také nedržel zpátky. „Někdy je lepší hrát bez rozhodčích, jako na tréninku,“ umístil na sociální síť.

Na inkriminovaný zákrok se můžete podívat zde

Od soupeřů z Hagundy dokonce přišlo vyjádření, že by se Švédská federace měla zabývat potenciálním ovlivněním zápasu kvůli sázkám nebo výhružkám sudím.

Sudí Patrik Trofast následně skrze asociaci rozhodčích omluvil. „Situací, která vedla k odpískání trestného střílení bylo držení hole hráče Kalmarsundu. Zpětně si nyní uvědomuji, že jsem úplně špatně odhadl postavení hráče na hřišti a nemělo se tak jednat o trestné střílení, nýbrž o vyloučení,“ postavil se k chybě sympaticky čelem.

Proměněný nájezd nakonec Kalmarsund nastartoval a ten nad Gävle zvítězil 7:6.

Pozornosti neunikly ani ženy Kalmarsundu. Ty jsou nováčkem v SSL, první tři zápasy vyhrály, nad jejich síly bylo až ve čtvrtém utkání Pixbo. To je jistě důvod ke spokojenosti. Jenže jejich kádr decimují zranění křížových vazů už u čtyř hráček: Emmy Fagerhöi, Hilmy Liebgott, Patricie Forsell a nejnověji také Josefin Nyberg, která se navíc zranila na tréninku.

„Máme to v agendě a budeme řešit, proč se to děje. Ale všechna zranění se stala v době, kdy byly hráčky na hřišti osamoceny a nebyly vystaveny nějakému souboji. Je tak těžké říct, co za tím vězí, říká sportovní ředitel organizace Patrik Klockare Bäck.

Přemítá například nad novým obutím. „Jsou tady studie, které říkají, že ženy jsou více náchylné ke zraněním v určitých obdobích měsíce nebo pokud trpíte nějakou infekcí. Mohlo se také stát, že máme prostě tak dobré a tvrdé boty. Znamená to, že hráčky jsou tím pádem zaseknuté na palubovce? Jsou to prostě věci, na které se musíme podívat,“ uvedl Klockare Bäck pro Barometern.


Autor: Michal Dannhofer s využitím Innebandymagazinet.se



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*