Denisa Ratajová hrála prim ve víkendových výhrách Zugu Foto: Michael Peter Denisa Ratajová hrála prim ve víkendových výhrách Zugu Foto: Michael Peter
12. 10. 2022 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

LEGIONÁŘKY: Ratajová s Lackovou v hlavních rolích, Krupnová dvakrát skórovala

 



Švédsko

Ve Švédsku se proti sobě postavily celky Pixba a Endre. Radovat se mohla Eliška Krupnová na straně Pixba, protože její tým zvítězil 8:5 a ona sama vstřelila dvě branky. Pixbo je tak v tabulce společně s Thorengruppenem zatím stoprocentní.

Thorengruppen totiž v neděli porail Rönnby, čímž Tygřicím připravil první porážku v sezóně. Při prohře 2:5 si jednu asistenci připsala Vanessa Rebecca Keprtová.

Uspělo naopak Malmö, které i díky jedné asistenci Terezy Urbánkové, porazilo Falun 6:5 a po prohře v úvodním utkání sezóny tak drží sérii čtyř výher v řadě.

Na opačné trajektorii se nachází Täby, které naopak počtvrté v řadě prohrálo. Warbergu podlehlo 2:4. Pozitivní zprávou je, že utkání opět odchytala brankářka Lenka Remešová, která tak očividně na začátku sezóny vyhrála souboj o post brankářské jedničky.

Švýcarsko

Švýcarská ženská nejvyšší soutěž měla o víkendu na programu dvě kola. Velmi zajímavě dopadl v sobotu souboj Riders s Red Ants: v jeho průběhu se totiž střelecky prosadily hned čtyři české florbalistky: Hana Poláková, Veronika Loudová a Anna Bachratá za Riders a Hana Koníčková za Red Ants. Utkání nakonec skončilo výhrou Riders 5:4 v prodloužení, což je jejich první vítězství v ročníku.

O den později Riders podlehli 3:8 Burgdorfu, Poláková a Viktorie Martináková si připsaly asistenci.

Zabral tým Zugu. V sobotu si poradil po nájezdech 7:6 s Oberlandem, Denisa Ratajová přidala ke proměněnému nájezdu také gól a asistenci, přihrávku zapsala také Ivana Šupáková.

O den později se Zug postavil Churu a zvítězil 5:3, a to Ratajová řádila: zapsala hattrick, a ještě narýsovala gólovou přihrávku pro Šupákovou. Churu nepomohla ani branka Elišky Trojánkové a jelikož o den dříve podlehl také Klotenu-Dietlikonu Jets, kdy mu nestačila Trojánkové asistence tak ze dvou zápasů body nezapsal. Kloten jich naopak získal v průběhu víkendu šest.

Stoprocentní byl Laupen. V sobotu porazil 6:4 Burgdorf a Hanka Lacková měla hlavní roli: vstřelila dvě branky, včetně vítězné páté a přidala ještě jednu asistenci. O den později měla Lacková stejný zápis, Laupen si tentokráte poradil s Oberlandem.

Šest bodů získal také Zollbrück. Ten si nejprve poradil vysoko 11:1 se St. Gallenem, když si Nikol Pekárková připsala gól a asistenci a branku přidala také Lucie Řezáčová. V neděli pak porazil 5:1 Red Ants, za přispění jedné asistence od Řezáčové.

Finsko

Ve Finsku si SB-Pro Lenky Novotné připsalo výhru nad účastníkem ženské elity v letošním ročníku Czech Open 2022. Tým Loisto porazilo 4:3, celkově je v tabulce páté s devíti body, devět bodů mají týmy na 2. – 5. místě, vede TPS se ziskem 15 bodů.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*