Juniorky berou výhru 4:3 nad Finskem. Foto: Český florbal Juniorky berou výhru 4:3 nad Finskem. Foto: Český florbal
29. 10. 2022 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

Juniorky otočily zápas s Finskem a berou výhru 4:3

 



Druhé vystoupení nově tvořené reprezentace juniorek na turnaji série EuroFloorball Tour ve švédské Uppsale dopadlo úspěšně. České florbalistky totiž dokázaly po nepodařeném vstupu do utkání přepnout na vyšší rychlostní stupeň a svého soupeře porazit 4:3.

Vstup do zápasu českému týmu nevyšel, už ve druhé minutě otevřela skóre Rytkonen, o necelých pět minut později zvýšila na 2:0 Mertanen. Češky reagovaly až v desáté minutě, to snížila Břeská. V divoké první třetině následně zvýšila finské vedení Rane, ale do první sirény ještě dokázaly srovnat Břeská s Baldreichovou.

Následně se hrál celoplošný florbal s množstvím šancí na obou stranách, na další zásah se ale muselo počkat až do 52. minuty. To se prosadila Fuchsová a určila tak, že Češky porazí Finky poměrem 4:3.

Poslední vystoupení čeká juniorky proti Švýcarsku, utkání se bude hrát prakticky paraelně s utkáním ženské reprezentace proti stejnému soupeři. V areálu IFU Arény, která kromě jedné hlavní plochy obsahuje ještě čtyři vedlejší je to možné a podobný princip byl aplikován také během světového šampionátu žen.

Česko – Finsko 4:3


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*