Olomouc a Bohemians čekají zajímavé zápasy Foto: Michal Struž Olomouc a Bohemians čekají vzájemný zápas Foto: Michal Struž
5. 11. 2022 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

PREVIEW: Extraliga žen pokračuje, Bohemians vyzvou Vítkovice, Olomouc jede do Jičína

 



Extraliga žen pokračuje i v průběhu mužského světového šampionátu, který elitní mužské týmy tentokráte představí ve Švýcarsku. V rámci programu nejvyšší ženské soutěže se hned na úvod můžeme těšit na souboj Bohemians s Vítkovicemi, na jeho konci pak Olomouc zamíří do Jičína, kde by měla získat body, jinak se jí postup do play off může výrazně zkomplikovat.

Program 8. kola Extraligy žen

FbŠ Bohemians – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Sobota, 17.00, SH Jižní Město
Papírově asi největší šlágr tohoto kola přijde hned v jeho úvodu. Vítkovice míří do Prahy, kde se postaví Bohemians. Nebude se hrát v Dolních Břežanech, což může být nevýhoda pro zelenobílé, které čeká velká zkouška. Vítkovice budou chtít potvrdit větší kvalitu, pro Bohemians by cesta k úspěchu mohla vést přes maximální výkon všech tří formací, které ale musí vydržet celých šedesát minut.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

MITEL Florbalová akademie MB – Bulldogs Brno
Sobota, 18:00, Nová MSH Mladá Boleslav
Ve druhém sobotním duelu se florbalistky Bulldogs představí na půdě Boleslavi. Ta se – podobně jako třeba Panthers nebo Olomouc – potřebuje chytit, avšak je otázkou, na kolik je k tomuto vhodný relativně dobře rozjetý tým Bulldogs. Ten by měl potvrdit ambice a z města automobilů odvézt bodový zisk.
Tip Florbal.cz:
Výhra Bulldogs za 3 body

Crazy girls FBC Liberec – PSN Tatran Střešovice
Sobota, 20:00, SH ZŠ Dobiášova Liberec
Liberecké Crazy girls patří mezi příjemná překvapení soutěže, Tatran je ale soupeř, který by měl vůči Liberci potvrdit roli favorita. Dá se ovšem očekávat, že Liberec nedá svou kůži lacino.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tatranu za 3 body

Panthers Praha – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Neděle, 13:00, SH ZŠ Rudná
Chodov zatím na druhém místě stíhá Vítkovice a proti Panthers by měl jednoznačně potvrdit roli favorita. Druhému pražskému týmu se v této sezóně nedaří, v týdnu navíc přišel také o účast v pohárové soutěži, když podlehl 5:7 Královským Vinohradům. Toto derby je tedy utkáním, ve kterém mohou Panthers pouze překvapit.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body

FAT PIPE Tigers Start98 – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Neděle, 14:00, SH Jižní Město
Tygřice získaly bod proti Tatranu a poslaly tak do Ostravy zajímavou vizitku, čeká je totiž další zajímavá zkouška. Ze zápasu proti Tatranu se dá určitě vyjít a bude zajímavé sledovat, co pražský tým vymyslí. Pro FBC, které je favoritem zápasu, by se tak mohla dočkat zajímavé zkoušky v rámci přípravy na Champions Cup ve Finsku.
Tip Florbal.cz:
Výhra FBC za 3 body

Finance Novák FBK Jičín – FBS Olomouc
Neděle, 16:00, Sportovní areál Jičín
Podobně jako začátek kola, také jeho konec nabízí zajímavý duel. Pro Olomouc vlastně zcela klíčový, neúspěch by mohl výrazně omezit její šance na play off. Klíčem by mělo být pokrytí celé první formace soupeře, naopak Jičín může vyjít ze zkušeností, kterých má více, než omlazený tým z Hané.
Tip Florbal.cz
: Výhra Olomouce za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*