Češi zvládli na úvod duel s Lotyšskem. Foto: Barbora Reichová, Český florbal Češi zvládli na úvod duel s Lotyšskem. Foto: Barbora Reichová, Český florbal
5. 11. 2022 Mistrovství světa (0) KOMENTÁŘŮ

Češi si v prvním utkání MS poradili s Lotyši 6:3

 



Česká florbalová reprezentace zahájila svoje působení na mistrovství světa ve Švýcarsku úspěšně. Lotyšsko i přes menší potíže ve druhé části porazili 6:3. Dvěma góly a jedno asistencí se na tom podíleli útočníci Matěj Havlas a Marek Beneš.

Jako první o sobě v utkání dali vědět čeští florbalisté, když necelou minutu po začátku třetiny skóroval po přihrávce Matěje Havlase Marek Beneš. Mladičký Havlas do konce třetiny přidal ještě dvě přesné střely a do šaten se šlo za stavu 3:0 pro Českou republiku.

Druhá třetina se ze začátku zdála dosti vyrovnaná. Jako první tentokrát skórovali Lotyši. Konkrétně Jansons snížil na 3:1 a chvíli poté Trekše vstřelil kontaktní branku. Češi ale stačili do konce druhé třetiny opět odskočit, konkrétně proměnil trestné střílení Marek Beneš, a do poslední části utkání vstupovali s dvougólovým náskokem.

Marek Beneš proměňuje nájezd ve druhé třetině. Foto: Barbora Reichová, Český florbal

Marek Beneš proměňuje nájezd ve druhé třetině. Foto: Barbora Reichová, Český florbal

43 vteřin po začátku poslední části Lotyšsko skórovalo a dostalo se na dostřel jedné branky. Zbytek utkání si ovšem Češi pohlídali. Určovali tempo, nehráli žádný ukvapený florbal, a to zúročili v další dvě branky přidané do sítě Lotyšů. Utkání tak skončilo brankovým rozdílem 6:3 pro Českou republiku.

MS ve florbale 2022 ve Švýcarsku:

Česko – Lotyšsko  6:3 (3:0, 1:2, 2:1)

Branky: 1. Beneš (Havlas), 12. Havlas (Němeček), 17. Havlas (Beneš), 37. Beneš (TS), 42. Rýpar (Delong), 59. Krbec (Forman) – 30. Jansons (Rajeckis), 35. Trekse (Raitums), 41. Kruminš (Raitums).

Sestava Česka: Bauer – Němeček, Hemerka, Rýpar, Punčochář, Šindler, Kisugite, Gruber – Havlas, Langer, Marek Beneš – Krbec, Forman, Delong – Ondrušek, Jendrišák, Tokoš – Besta, Kreysa. Trenér: Berka.


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*