Matěj Havlas přispěl k výhře nad Lotyšskem dvěma góly a jednou asistencí. Foto: www.imagepower.ch, Fabian Trees Matěj Havlas přispěl k výhře nad Lotyšskem dvěma góly a jednou asistencí. Foto: www.imagepower.ch, Fabian Trees
5. 11. 2022 Mistrovství světa (0) KOMENTÁŘŮ

Dvougólový Matěj Havlas: Chvílemi utrápené, ale výhra se počítá!

 



Česká reprezentace si může po prvním zápase na mistrovství světa oddechnout. Výsledkově zvládla duel s houževnatým Lotyšskem a po výhře 6:3 se můžete chystat na druhý duel ve skupině s Němci. I autor dvou branek Matěj Havlas však přiznal, že Češi musejí do dalších zápasů některé věci vyladit.

Výsledek je jistě pozitivní a svěřenci Jaroslava Berky zapsali důležité body. „Super výhra, to se počítá. Bylo to chvílemi utrápené, dobrý vstup do utkání nám zajistil třígólové vedení a pak už to bylo o tom udržet to v hlavě,“ ohlédl se za utkáním, jehož ráz hodně určila úvodní část, Matěj Havlas.

Jeho lajně se v první dvacetiminutovce dařilo na jedničku, ale podobně jako u celého týmu pak šel výkon trochu dolů. „Začátek byl dobrý, ale pak se nám už tolik nedařilo. Asi jsme si už mysleli, že to je hotové. Musíme k tomu příště lépe přistoupit,“ dodal k sestupné tendenci. Češi přesto dovedli utkání k výhře.

A to i navzdory několika dalším dobrým příležitostem Lotyšů, několikrát Čechy zachránil i brankář Bauer. „Je pravda, že tam toho měli poměrně dost. Měli bychom hrát trochu víc zajištěně. Říkali jsme si, že jsou Lotyši z brejků nebezpeční, ale nedařilo se nám je tolik eliminovat. To musíme zlepšit,“ přiznal mladý forvard.

Zítra od 15 hodin Češi nastoupí proti Německu. „Budeme hrát hodně s balonkem. Opět musíme být trpěliví,“ předpovídá útočník střešovického Tatranu průběhu druhého utkání na šampionátu. Na závěr pochválil dějiště turnaje, konkrétně arénu v Curychu. „Krásná nová hala, je tu i dobré osvětlení,“ přidal. S Německem se Češi představí ve Winterthuru.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*