Adam Delong přispěl k výhře nad Němci čtyřmi body. Foto: Markus Aeschimann / www.markus-aeschimann.ch Adam Delong přispěl k výhře nad Němci čtyřmi body. Foto: Markus Aeschimann / www.markus-aeschimann.ch
7. 11. 2022 Mistrovství světa (0) KOMENTÁŘŮ

Ve třetí třetině jsme to nebyli my, přiznal po duelu s Německem Adam Delong

 



Český národní tým porazil Německo a zajistil si přímý postup do čtvrtfinále světového šampionátu, zejména výkon ve třetí třetině však byl před zítřejším duelem se Švédskem upozorněním. Jak potvrdili útočník Adam Delong, jenž v duelu s Německem byl u čtyř gólů, i asistent trenéra Pavel Brus, čeští hráči musí na souboj s úřadujícími mistry světa zmobilizovat síly.

Střetnutí s Německem se přitom pro Čechy v prvních dvou dvacetiminutovkách výsledkově vyvíjelo výborně. „První třetina sice skončila 2:0, přesto to nebylo úplně optimální. Hráli jsme spíš okolo brány a netlačili jsme se tolik do střel. Ve druhé třetině jsme se snažili zapnout. Od trenérů přišel impuls a začali jsme to trochu víc tlačit do branky. To pak bylo vidět i na skóre, naše hra se zlepšila,“ ohlédl se za druhým vystoupením na MS nejlepší hráč českého týmu v utkání Adam Delong.

Ve třetím dějství Češi inkasovali pět branek a zkazili si do té doby pěkný výsledek. „To byl výpadek, nemůže se to stávat. Vypnuli jsme a nebyli jsme to my. Možná jsme hráli i trochu naivně. Ale nakonec výhra, což je dobré,“ oddechl si Delong. V zápase forvard Vítkovic zapsal jeden gól a tři asistence. „Očekával jsem od sebe v zápase s Lotyšskem víc, takže jsem za to rád, ještě když se to povedlo takhle před zápasem se Švédy,“ přiznal.

K nepovedenému závěru se ještě vrátil také asistent trenéra Jaroslava Berky Pavel Brus. „Myslím, že se na konci trochu projevil tlak, že je musíme porazit hladce. Na druhou stranu jsme sehráli dobrou druhou třetinu. Góly na konci padaly po nesmyslných vyloučeních. To je něco, co se nám stalo už ve druhém zápase za sebou, musíme si to do závěrečné fáze turnaje vyřešit,“ přidal své hodnocení Brus.

Se Švédskem se český výběr utká o první místo ve skupině v pondělí od 18 hodin. „Bude to těžké utkání. Ale přijeli jsme sem s tím, že chceme skupinu vyhrát. Samozřejmě jsme si vědomi síly Švédů, ale do zápasu půjdeme s čistou hlavou, protože postup už máme jistý. Budeme chtít podat nejlepší výkon. Pak bude tři dny volno, takže se můžeme vyždímat,“ dodal Brus.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*