Mladí florbalisté s kamarádem zachránili život. Foto: Zamed.sk Mladí florbalisté s kamarádem zachránili život. Foto: Zamed.sk
15. 11. 2022 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

ZÁCHRANA: Florbalisté Mútneho s kamarádem zachránili život mladíkovi, který zkolaboval

 



Jejich čin zůstal možná stranou pozornosti kvůli probíhajícímu světovému šampionátu, ale svou jistě si ji zaslouží. Dvojice mladých slovenských florbalistů z klubu FBK Hornets Mútne totiž společně s kamarádem v průběhu října zachránila život mladíkovi, který bez zjevné příčiny zkolaboval.

Mútne je obec se zhruba třemi tisícovkami obyvatel, tamní oddíl FBK Hornets hraje v mužské kategorii 2. ligu Střed, tedy třetí nejvyšší soutěž.

Ve svém středu má ale florbalisty se smyslem pro povinnosti: jedenadvacetiletí hráči Vladislav Čajka a Marek Papák totiž společně s kamarádem Antonem Durčakem zachránili 22. října život mladíkovi, který bez zjevné příčiny zkolaboval.

O jejich činu informoval oddíl skrze svou facebookovou stránku v průběhu světového šampionátu mužů ve florbale, kdy tlumočil poděkování tehdy sloužící posádky rychlé zdravotnické služby.

„Touto cestou chceme veřejně poděkovat třem mladým mužům, a to konkrétně Vladislavu Čajkovi, Antonu Durčakovi a Marku Papákovi (florbalisté Vašeho klubu a jejich kamarád), kteří v noci dne 22. 10. 2022 zachránili život mladému muži. Ten z neznámých příčin ležel na krajnici v úplné tmě a nepřehledné zatáčce. Tito chlapci poskytli muži první pomoc, zabezpečili nepřehlednou zatáčku výstražným trojúhelníkem a zavolali Zdravotnickou záchrannou službu. Do příjezdu posádky Rychlé zdravotnické služby setrvali při pacientovi a záchranářům pomohli pacienta naložit do sanitky. Za tuto činnost jim patří velké DÍKY. Jsme rádi, že těmto mladým lidem není záchrana lidského života lhostejná. Jsou vzorem pro nás všechny,“ uvedla posádka pro oddíl.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*