Natálie Martináková na lavičce Zugu. Foto: Swiss Unihockey Natálie Martináková na lavičce Zugu. Foto: Swiss Unihockey
22. 11. 2022 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

LEGIONÁŘKY: Martináková debutovala šesti body, Malmö porazilo Rönnby

 



Po pauze vyhrazené pro světový šampionát mužů se v plné parádě vrátily také ženské nejvyšší soutěže v ostatních zemích. Úspěšný debut má za sebou nová hlavní trenérka Zugu Natálie Martináková: ve Švýcarsku se hrála hned dvě kola nejvyšší soutěže a Zug zapsal dvě výhry. Dařilo se také Malmö, které porazilo Rönnby.

ŠVÉDSKO

Ve Švédsku došlo především k českému derby v rámci zápasu Malmö – Rönnby. Česká dvojice v barvách Malmö Kristýna Lechnerová – Tereza Urtbánková sice v utkání nebodovala, nakonec ale mohla oslavit velmi cennou výhru poměrem 9:3, které nezabránila ani branka Vanessy Rebeccy Keprtové.

Pixbo Elišky Krupnové podlehlo ve šlágru kola Thorengruppenu na jeho hřišti 5:6, a to přesto, že kapitánka české ženské reprezentace vstřelila dvě branky.

Výhru nezapsalo ani Täby, které vzdor brance Karolíny Suché podlehlo Falunu 5:8. Lenka Remešová plnila v zápase roli dvojky a nezasáhla do něj. V zápisu figurovala také Eliška Chudá, která kvůli zranění vynechala poslední duely a turnaj EuroFloorball Tour ženské reprezentace.

Dobré zprávy přišly také z Endre: Nela Jiráková odehrála po zranění utkání Endre proti Siriusu v první obranné dvojici a Endre zvítězilo 4:2.

Tabulka švédské ženské SSL
Zdroj: Livesport.cz

Švýcarsko

Ve Švýcarsku se odehrálo víkendové dvoukolo. Úspěšný debut jako hlavní trenérku potkal Natálii Martinákovou, která zapsala šest bodů: Zug porazil shodně 7:1 St. Gallen a Riders, což jej rázem vystřelilo na třetí místo tabulky.

Velkým dílem k tomu pomohly také Denisa Ratajová s Ivanou Šupákovou. Ratajová zapsala o víkendu celkem tři branky a pět asistencí, Šupáková pak dala gól a na dva nahrála.

Riders následně podlehly také Laupenu, kterému pomohla dvěma asistencemi Hanka Lacková, následně ale musela zkousnout porážku od Zollbrücku, ke které přispěla branka Nikol Pekárkové a asistence Lucie Řezáčové. O den dříve navíc za další asistence Řezáčové porazily škorpiónky také Oberland a jsou v tabulce na druhé pozici.

První je stále Kloten-Dietlikon Jets, nicméně už pouze o jeden bod: na sobotní výhru nad Burgdordem totiž tým nenavázal a v neděli poprvé v ročníku prohrál, když podlehl právě Oberlandu vysoko 2:8.

Chur o víkendu porazil Red Ants poměrem 5:1, branku a asistenci zapsala Martina Řepková, asistenci pak Eliška Trojánková.

Hana Koníčková se výhry dočkala v neděli, kdy mravenčice porazily St. Gallen 7:6 v prodloužení, k čemuž navíc přispěla jednou asistencí.

Tabulka ženské Lidl Unihockey Prime League
Zdroj: Livesport.cz

Finsko

Špatný týden má za sebou SB-Pro, které během něj zapsalo tři porážky: ve všech třech zápasech vstřelil tým Lenky Novotné pouze jednu branku a postupně tak podlehl 1:3 Classic, 1:2 Eře a 1:5 mistryním z TPS, přičemž jedinou branku týmu z předměstí Helsinek vstřelila TPS právě Novotná.

Tabulky ženské F-Liigy
Zdroj: Livesport.cz


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*