Nikol Pekárková (vlevo) s Lucií Řezáčovou válí v dresu Zollbrücku. Foto: Fabrice Duc, Swiss Unihockey Nikol Pekárková (vlevo) s Lucií Řezáčovou válí v dresu Zollbrücku. Foto: Fabrice Duc, Swiss Unihockey
1. 12. 2022 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

LEGIONÁŘKY: Cenné výhry pro Täby, Řezáčová řádila ve Švýcarsku

 



Početné české zahraniční zastoupení v podobě legionářek hrající nejvyšší soutěže v elitních florbalových zemích nespí, naopak, soutěže pokračují v kvapeném tempu. Během minulého víkendu se dařilo Täby nebo Lucii Řezáčové.

Švédsko

Ve Švédsku se hrála dvě superligová kola a spokojenost může panovat v Täby. To totiž nejprve porazilo 6:3 Nacku a vzápětí vyhrálo 7:3 v Kalmarsundu. Oba zápasy odchytala Lenka Remešová.

Čtyři kanadské body si během dvou zápasů připsala Eliška Krupnová, její Pixbo pak bralo plný počet šesti bodů: porazilo 5:2 Lund (Krupnová se zápisem 2+0) a 8:5 také Nacku, kdy Krupnová jednou skórovala a asistovala.

Dvě asistence Vanessy Rebeccy Keprtové nestačily Rönnby proti Karlstadu (4:6), Tygřice si naopak spravily chuť proti Endre Nely Jirákové, které porazily 12:3 za další asistence Keprtové. Jednu branku vstřelila v utkání také Jiráková, která se tak prosadila v SSL vůbec poprvé, nicméně Endre neprožilo dobrý týden, podlehlo totiž 2:6 také Warbergu.

Dvě prohry zaznamenalo Malmö, které – na rozdíl od Täby – Kalmarsundu podlehlo, a to poměrem 5:6, následně neuspělo ani proti suverénovi soutěže z Thorengruppenu výsledkem 5:16. Brankui a asistenci si zapsala Tereza Urbánková.

Tabulka švédské ženské Superligy Zdroj: Livesport.cz

Švýcarsko

Veronika Kopecká se mohla radovat z vítězné branky Kloten-Dietlikon Jets. Její tým porazil 2:1 Laupen Hanky Lackové a zabral poté, co byl například vyřazen ze švýcarského poháru.

V dalším českém souboji se radovala česká kolonie v Zugu proti Red Ants. Denisa Ratajová vstřelila při výhře 5:2 dva góly a Natálie Martináková tak uspěla také ve třetím utkání jako hlavní trenérka Zugu.

Dvě branky Hany Polákové nestačily Riders, také kvůli tomu, že za Zollbrück se hned čtyřikrát prosadila Lucie Řezáčová, navrch přidala jednu asistenci. Společně s Nikol Pekárkovou tak mohla oslavit výhru 8:2.

Slaví také Chur, který porazil Oberland 4:2. Gól a dvě asistence zapsala Eliška Trojánková.

Tabulka Lidl Unihockey Prime League. Zdorj: Livesport.cz

Finsko

SB-Pro Lenky Novotné přerušilo sérii tří porážek a uspělo poměrem 2:1 pro Loistu.

Tabulka finské ženské F-Liigy Zdroj: Livesport.cz


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*