Florbalistky Chodova slaví výhru nad FBC Ostrava. Foto: Florbal Chodov Florbalistky Chodova slaví výhru nad FBC Ostrava. Foto: Florbal Chodov
5. 12. 2022 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Šlágry pro Chodov s Vítkovicemi, v Liberci padlo dvacet branek

 



Extraliga žen má za sebou nabité 13. pokračování. Ve šlágrech kola nezaváhaly vedoucí týmy Vítkovic a Chodova, tři body si připsaly také celky Bulldogs a Jičína, který vstřelil Panthers hned 14 branek. Hned dvacet gólů pak padlo v Liberci, kde si Start98 upevnil pozici v elitní osmičce soutěže.

První dvě příčky nadále patří Vítkovicím a Chodovu, oba celky totiž zvládly šlágry tohoto kola.

Ostravské FBC na půdě Chodova srdnatě dotahovalo, soupeře možná překvapilo nasazením brankářky Jany Dupčákové, ale body si z Prahy neodvezlo. Celkem třikrát se mu povedlo srovnat, a to na 2:2, 3:3 a 4:4, na góly Frantíkové s Belicovou ale dokázala najít odpověď pouze Veronika Rybičková a FBC tak prohrálo 5:6.

Ondřej Neuman byl tak tentokráte nebývale pozitivní. „Utkání hodnotím extrémně pozitivně. Nejen, že jsme jej zvládli výsledkově, ale bylo to úplně jiné utkání oproti tomu, jaké se odehrálo v září, což jsme chtěli. Chtěli jsme určovat tempo utkání půl na půl, oboustranně to bylo velmi kvalitní utkání. Nejslabší jsme byli v přechodech, Ostrava je pak rychlá po ztrátách, v kontrech. Oderáli jsme výborně přesilové hry. Dohráli jsme to zkušeně, se skvělou Christy v bráně,“ uvedl.

To Jakub Robenek naopak hodně kritizoval „Prohráli jsme, což je negativní a komplikuje to situaci vzhledem k tabulce, ale možná ještě horší je obraz hry, to jakým způsobem jsme dnes hráli, jak do obrany, tak do útoku. Bylo to obrovsky nekvalitní s balónem, nedůrazné a nepoctivé. Měli jsme hromadu šancí, které kdybychom proměnili, tak to vypadá jinak, ale my se také chceme prezentovat jinak a za to, jak jsme jsme se prezentovali, jsme si tu prohru zasloužili,“ řekl.

Ve Vítkovicích to dlouho bylo představení obou brankářek, otěže svých týmů držely především Nikola Příleská s Monikou Šolleovou. Vítkovice se v první části dostaly do vedení 2:0, a byť se jim druhá část vůbec nepovedla, tak udržely jednobrankové vedení a ve třetí třetině utkání, které muselo, stejně jako duel na Chodově bavit, rozhodly čtyřmi zásahy.

Podobně jako Ondřej Neuman, také Jiří Gurkovský vyzdvihl kvalitu utkání. „Řekl bych, že to bylo utkání dvou špičkových týmů, z elitní čtveřice. Povedl se nám vstup do zápasu, kdy jsme – kupodivu – dokázali dát gól z přesilové hry, čehož si moc ceníme, protože se nám zatím tato herní situace příliš nedařila, od čehož se odvíjela celá první třetina, ve které si myslím, že jsme byli lepší. Do druhé třetiny jsme nenastoupili, strašně dlouho nám trvalo než jsme se do zápasu dostali a Tatran nás ve druhé třetině jednoznačně přehrál. Se třetí třetinou jsme spokojeni, nicméně konečný výsledek je pro Tatran asi až příliš krutý. Výborný výkon naší gólmanky, Niky Příleská nás dnes podržela. Víme, že dokážeme být ještě lepší,“ uvedl.

Pavla Hudíka prohra hodně mrzela. „Z pohledu nezaujatého diváka to byl velmi kvalitní zápas, věřím, že na to bavilo koukat. Pro nás je zklamání, že se nám nepovedlo zvítězit, v což jsme věřili, především po druhé třetině, tak jsme věřili, že ve třetí třetině zápas zlomíme, což se nestalo, a tak body zůstávají tady,“ smutnil.

Dvacet branek padlo v Liberci, kde si Start98 především díky skvělé první třetině upevnil místo v elitní osmičce a dost tak zkomplikoval situaci nejen samotnému Liberci, ale také ostatním pronásledovatelům. Po skvělém vstupu do utkání v jeho průběhu už nikdy nedovolil domácím, aby se přiblížili na méně než tři branky a zvítězil 12:8.

„Vzdálili jsme se od soupeře na docela dost bodů. Zápas byl hodně náročný, bojovalo se až dokonce, soupeř nám nedal nic zadarmo, o to více jsem ráda, že tři body jsou doma a nemusíme se strachovat o svou pozici v tabulce,“ řekla Eliška Hofmanová. Start je nyní o sedm bodů před svým soupeřem.

Pouze šest branek padlo ve vyrovnaném utkání brněnských Buldoček s Olomoucí. Brňankám se povedlo ukončit vítěznou sérii soupeře a porazit jej 4:2. V zápase Buldočky ani jednou neprohrávaly, Olomouci nepomohly ani dvě branky Vlaďky Maděrové, tři body za vítězky zapsala Anna Brucháčková.

Na Liberec se dotáhl Jičín, který v Rudné u Prahy nastřílel čtrnáct branek Panthers a zvítězil 14:3. Na polovině gólů se podílela Kristýna Bachmaierová, šest bodů pak zapsala Eva Preisslerová. Jičínu se povedlo zvítězit po sérii deseti porážek v řadě, poprvé od 16. září.

„Důležité tři body do tabulky. Po čtyřech těžkých soupeřích nás opět čekal těžký soupeř, ale my jsme chtěli získat body, a to se podařilo. Florbal to nicméně místy úplně nepřipomínalo, byla to spíše taková bitva o každý centimetr, což s Olomoucí bývá vždy. Mohli jsme dát více branek a možná rozhodnout dříve, ale hlavní jsou tři body a musím holky pochválit, jak zápas odjezdily na nohách a v dalších zápasech to musí stejné, ne-li lepší,“ řekl Jan Novotný.

Utkání mezi Bohemians a Mladou Boleslaví bylo v neděli odloženo pro výskyt onemocnění COVID-19 v boleslavském týmu.

Přehled výsledků 13. kola Extraligy žen

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava 6:5

branky: 4. Magdaléna Plášková, 7. Kristína Belicová, 21. Magdaléna Plášková, 26. Magdaléna Plášková, 53. Daniela Frantíková, 54. Kristína Belicová – 10. Laura Chúpeková, 11. Malwina Zagórska, 21. Pavlína Bačová, 48. Veronika Káčová, 55. Veronika Rybičková; rozhodčí: Lucie Hejnová – Tomáš Kostinek; vyloučení: 1:1; využití: 1:1; diváků: 112; zásahy brankářů: Jana Christianová 30 – Jana Dupčáková 20; po třetinách: 2:2, 2:1, 2:2;

Bulldogs Brno – FBS Olomouc 4:2

branky: 6. Michaela Žáková, 14. Michaela Žáková, 26. Anna Brucháčková, 46. Karolína Sovadinová – 10. Vlaďka Maděrová, 17. Vlaďka Maděrová; rozhodčí: Jana Lišková – Monika Zamazalová; vyloučení: 2:0; využití: 0:0; diváků: 86; zásahy brankářů: Jana Prátová 11 – Nikola Dlouhá 14; po třetinách: 2:2, 1:0, 1:0;

Crazy girls FBC Liberec – FAT PIPE Tigers Start98 8:12

branky: 2. Karin Muchová, 21. Markéta Žbánková, 26. Kateřina Kvapilová, 30. Veronika Šmídková, 31. Karolína Nováková, 38. Karolína Nováková, 46. Markéta Valešová, 49. Markéta Valešová – 9. Monika Škorpová, 16. Eliška Poláková, 17. Barbora Špačková, 18. Barbora Špačková, 19. Kristýna Vejvodová, 19. Anna Macháčková, 23. Kateřina Kovaříková, 30. Monika Škorpová, 32. Barbora Špačková, 34. Kristina Zlatníková, 45. Eliška Poláková, 60. Anežka Pěnkavová; rozhodčí: Michal Prouza – Petr Rogowski; vyloučení: 1:1 + Kateřina Kovaříková 4; využití: 1:2; diváků: 52; zásahy brankářů: Adéla Malkusová 19 – Kristýna Janglová 15; po třetinách: 1:6, 5:4, 2:2;

1. SC TEMPISH Vítkovice – PSN Tatran Střešovice 6:1

branky: 11. Sára Seevaldová, 15. Michaela Kubečková, 46. Barbora Husková, 53. Michaela Kubečková, 58. Michaela Kubečková, 59. Barbora Husková – 24. Nikola Hermannová; rozhodčí: Jakub Krátký – Pavel Vojkůvka; vyloučení: 1:1; využití: 1:0; diváků: 92; zásahy brankářů: Nikola Příleská 24 – Monika Šolleová 23; po třetinách: 2:0, 0:1, 4:0;

Panthers Praha – Finance Novák FBK Jičín 3:14

branky: 17. Klára Schmiedová, 36. Kristýna Gocová, 48. Kristýna Gocová – 6. Michaela Kacelová, 10. Eva Preisslerová, 10. Zuzana Svobodová, 11. Gabriela Žůrková, 19. Kristýna Bachmaierová, 25. Gabriela Žůrková, 28. Michaela Kacelová, 36. Kristýna Bachmaierová, 38. Kristýna Bachmaierová, 47. Gabriela Žůrková, 50. Michaela Kacelová, 50. Nikola Kuchařová, 56. Kristýna Bachmaierová, 57. Nikola Kuchařová; rozhodčí: Lucie Hejnová – Tomáš Kostinek; vyloučení: 1:3; využití: 0:1; diváků: 25; zásahy brankářů: Tea Mažáryová 20 – Alena Vokatá 10; po třetinách: 1:5, 1:4, 1:5;


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*