Pohárový souboj proti sobě svede Boleslav a Tatran Střešovice. Foto: Matyáš Klápa, Florbal Mladá Boleslav Pohárový souboj proti sobě svede Boleslav a Tatran Střešovice. Foto: Matyáš Klápa, Florbal Mladá Boleslav
7. 12. 2022 Český pohár (4) KOMENTÁŘŮ

POHÁROVÁ STŘEDA: Proti sobě jdou Boleslav se Střešovicemi i ženské ostravské týmy

 



Pohár Českého florbalu napíše ve středu opět další kapitolu. Odehrají se totiž dva čtvrtfinálové duely mužské kategorie a první semifinále ženské kategorie: především dva duely lákají: proti sobě se totiž postaví první dva týmy Livesport Superligy, v podobě Tatranu a Boleslavi, na Dubině se pak v ženské kategorii odehraje derby mezi Vítkovicemi a FBC Ostrava.

Mužská kategorie je o kolo pozadu, proto zde teprve začíná čtvrtfinálový program. Ve středu tak dojde na souboj Mladé Boleslavi s Tatranem, tedy prvních dvou týmů Livesport Superligy. Oba týmy se naposledy utkaly 15. září v rámci 2. kola aktuálního ročníku nejvyšší soutěže a Tatran zvítězil 4:3.

Kurzovým favoritem je také nyní, u Tipsportu si na jeho vítězství v základní hrací době lze vsadit za kurz 1,9, naproti na Boleslav můžete vsadit při kurzu 2,60.

Favorit druhého středečního zápasu je zřejmý, proti poslednímu týmu 1. ligy Aligators se totiž postaví muži Vítkovic, kteří napodobí své ženské kolegyně, ty do Křenovic zajížděly již ve 3. kole.

Do akce půjdou také dnes, první ženské semifinále totiž obstará ostravské derby mezi Vítkovicemi a FBC Ostrava. Hrát se bude na Dubině, v posledním vzájemném střetnutí vyhrály Vítkovice v rámci Extraligy žen.

Čtvrtfinálové zápasy Bohemians – Liberec a BLACK ANGELS – Sparta Praha se odehrají ve čtvrtek, druhé ženské semifinále je pak na programu 14. prosince a utká se v něm Tatran s Bohemians.

Čtvrtfinále Poháru Českého florbalu mužů
Mladá Boleslav – Tatran
Aligators – Vítkovice
Bohemians – Liberec
BLACK ANGELS – Sparta Praha

Semifinále Poháru Českého florbalu žen 
Vítkovice – FBC Ostrava
Střešovice – Bohemians

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Hudinho napsal:

    Jsem zvedavy koho Bolka zase nakoupi v letnim prestupaku. Pry si karieru hodla zazdit Stransky se Smutnym a Kreysa. A dopadne stejne jako Penicka, Puncochar, Dominik Benes nebo drive Musil. A jsem zvedavy kdy na trenersky post vytahnou Kolose nebo Cepka

    • Bolka napsal:

      Punčochář si zazdil kariéru tak že během dvou sezón má titul a dvě medaile z mistrovství světa. S těmi ostatními by se dalo souhlasit. Na druhou stranu, pokud by šel Stránský se Smutným tak se asi nelze divit, Liberec si nemyslím že by mohl někdy v blízké budoucnosti atakovat přední příčky, navíc něco si vydělat taky není k zahození. Trochu bych nechápal Kreysu. Pokud Beneš s Němečkem neskončí tak mají našlápnuto být v následujících letech hegemonem Českého florbalu. Ale tak to je jeho volba, pokud by se tak opravdu stalo. On by si Frída vytáhl místo něj nějakýho juniora

  • Hudinho napsal:

    Narazel jsem na fakt, ze Puncocharem lepi v Boleslavi kde jakou diru od lavicky po centra ve druhe lajne, ale ten kluk ma pritom v repre uplne jinou roli a je v ni uspesny. Souhlasim s tim, ze Frida by si misto nej vytahl nejakeho juniora a v tom je ten rozdil. Ze narozdil od Bolky umi na Tatranu delat z mladych lepsi hrace, zatimco Bolku tahnout exreprosi co hrali v repre drive a karieru si udelali v zahranici. Mlady hrac v obdobi rozvoje se tam vylozene zazdi, neumi s tim pracovat a je to bhuzel videt. Je jen skoda tech zazdenych talentu, ktere oni timto zpusobem zabili…narozdil od zmineneho Fridricha a Tatranu…

  • Honza napsal:

    Punčochář, ano má titul a 2 medaile z MS, ale ani o jedno se svým výrazným přičiněním nezasloužil, prostě byl v týmu a takových jiných tam mohlo být a dle mého názoru i lepších, ale florbalové CV má perfektní…. V Bolce nijak nezáří, ale ještě hůř je na tom Pěnička.
    Podle mě Stránský, Smutný, Kreysa nikam příští rok nepůjdou, mají smlouvy do 2025 a spíše bych to tipoval na zahraničí, pokud se zadaří. Smutný bohužel po slávě z minulého roku zatím nedokáže navázat.
    Spíše jsem zvědavý, jestli budou nějaké „tanečky“ kolem Pešky.

Napsat komentář

*