Tatran poráží Mladou Boleslav. Foto: Matyáš Klápa, Florbal Mladá Boleslav Tatran poráží Mladou Boleslav. Foto: Matyáš Klápa, Florbal Mladá Boleslav
8. 12. 2022 Český pohár (0) KOMENTÁŘŮ

POHÁR: Střešovice poráží Boleslav, Rytířky Vítkovic vyhrály derby a jsou ve finále

 



Pohárová středa nabídla tři zápasy, které vyhráli papíroví favorité. Tatran Střešovice si poradil s Mladou Boleslaví, muži Vítkovic porazili prvoligové Aligators a ženy Vítkovic mají jako první jistotu, že se na finálovém dni v Brně představí: v semifinále totiž porazily FBC Ostrava.

V očekáváném šlágru programu si Tatran Střešovice poradil poměrem 9:6 s Mladou Boleslaví. Boleslavští sice vedli 1:0, ale následně převzal otěže zápasu Tatran, který navýšil náskok až do poměru 8:2 a utkání dovedl do vítězného konce.

Roli favorita splnily Vítkovice, které vyhrály 11:4 na hřišti prvoligových Aligators. Zbývající čtvrtfinálové duely BLACK ANGELS – Sparta Praha a Bohemians – Liberec jsou na programu dnes.

Ženské derby mezi Vítkovicemi a FBC Ostrava se od druhé třetiny vyvíjelo pro domácí Vítkovice, které sice první třetinu prohrály, ale následně si vypracovaly náskok čtyř branek a vedly 8:4. FBC si ale znatelně pomohlo v power play, ve kterém nastřílelo tři branky, a to ještě kapitánka Michaela Mlejnková trefila tyč.

Nakonec se tak ženy Vítkovic staly prvním týmem, který má jistotu, že se 17. ledna představí ve finále, které se uskuteční v Brně. Druhý semifinálový duel mezi Tatranem a Bohemians se uskuteční 14. prosince, první semifinále se předehrávalo kvůli televiznímu duelu obou soupeřů, který nastane 15. prosince.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*