Adam Molnár. Foto: SZFB Adam Molnár. Foto: SZFB
11. 12. 2022 Zahraničí (1) KOMENTÁŘŮ

TREST: Hokejový talent Molnár přijde o MS dvacítek v hokeji, při florbalovém turnaji zranil protihráče, škola se jej zastala

 



Sedmnáctiletý hokejista Ondrej Molnár patří k největším talentům slovenského hokeje, nyní má ale pořádný problém: na florbalovém turnaji totiž inzultoval protihráče, ten skončil v nemocnici a o případ se začala zajímat také policie. První trest přišel vzápětí: Molnár byl vyřazen z přípravy slovenského týmu a šampionátu se nezúčastní.

Mistrovství světa hokejistů do 20 let je například v Kanadě nejsledovanějším hokejovým turnajem, pozornost mu přikládají také skauti týmů z NHL, Ondrej Molnár si na něm ale letos nezahraje. „Trenérský štáb hokejové dvacítky se na základě shromážděných informací o incidentu po poradě s vedením svazu rozhodl, že Ondrej Molnár nebude členem týmu, dokud orgány činné v trestním řízení incident řádně nevyšetří,“ uvedl Slovenský hokejový svaz.

O co jde? Incident se odehrál při utkání Mistrovství Nitranského kraje ve florbalu žáků středních škol. Několik sekund před koncem zápasu mezi Spojenou školou v Nitře a Gymnáziem Zlaté Moravce měl být hrubě faulován Adam Sýkora, toho času hráč draftovaný New York Rangers.

Jeden ze soupeřů talentovaného forvarda údajně udeřil do obličeje, přičemž mu roztrhl ret. Zasažený hokejista ale ránu vrátil. S nepřiměřenou silou měl dát protihráči pěstí, kterou soupeři zlomil sanici  a vyrazil několik zubů, kvůli čemuž zamířil do nemocnice.

Informace o průběhu samotného kontaktu se ale liší. „Naši kluci bránili spoluhráče, jelikož Nitranům to bylo jedno. Šli po všech. Ondrej Molnár naháněl dalšího hráče až k naší střídačce, kde ho shodil na zem a začal ho kopat. Dával mu i kolena na bradu, dokud mu nezapadl jazyk. Naštěstí nebyl vážně zraněný,“ informuje Šport.sk.

Naopak domovská škola se Molnára zastává. „Ondra úder instinktivně opětoval, naneštěstí nepřiměřenou silou, čímž způsobil zranění protihráči. Konal neúmyslně, v zápalu boje ve vybičované atmosféře. Svého skutku litoval a upřímně se omluvil. Situace našich chlapců mrzí o to víc, že bojovali za školu. Je nám líto, že se sociálními sítěmi šíří nepravdy, které poškozují nejen naši školu, ale i slovenský hokej,“ stojí v prohlášení SŠŠ Nitra.

Molnár je dalším z řady vynikajících mladých hokejistů, v čele s jedničkou minulého draftu NHL Jurajem Slafkovským, kteří si florbal oblíbili. Jak tento incident ovlivní jeho kariéru se ale teprve ukáže.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Ferdinand Vaněk napsal:

    No jo no divoky vychod. Tam to vzdy bylo divoke… 🙂 Ale spis nez zpravy ze 7. Ligy sveta by me zajimalo vice informaci z te ceske.

Napsat komentář

*