Vítkovice a FBC Ostrava čeká televizní duel. Foto: Pavel Netolička, Florbal Vítkovice Vítkovice a FBC Ostrava čeká televizní duel. Foto: Pavel Netolička, Florbal Vítkovice
15. 12. 2022 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

TELEVIZNÍ DERBY A PLAY OFF: Vítkovice kousek od výhry základní části? Jak vypadá boj o play off?

 



Extraliga žen se po delší době představí v televizním přenosu, ČT Sport bude vysílat ostravské derby mezi Vítkovicemi a FBC Ostrava ze sídliště na Dubině. Vítkovice se případnou výhrou mohou přiblížit výhře v základní části, zajímavý je také boj o play off, kde vykrystalizovala osmička odskočených týmů.

TELEVIZNÍ DERBY: 1. MÍSTO VE HŘE

Vítkovice aktuálně vedou Extraligu žen o šest bodů, v probíhající sezóně zatím neztratily ani bod a na druhý Chodov tak mají náskok šesti bodů, logicky také s lepším vzájemným zápasem.

Co je ale důležitější, Vítkovice již mají také dva skalpy Tatranu a případná druhá výhra nad FBC by je tak velmi přiblížila vítězství v základní části. S Chodovem se utkají doma až v posledním kole základní části, razítko na první místo by při případné výhře tak zřejmě daly po zápasech s Olomoucí a Bulldogs.

TELEVIZNÍ DERBY: 2. MÍSTO VE HŘE

Na druhém místě je zatím Chodov, který se může pyšnit šestibodovým náskokem na FBC Ostrava. Případná výhra Vítkovic mu umožní o víkendu navýšit náskok na 9 bodů, což se zdá jako nedostižný náskok, prohra by naopak FBC přiblížila na tři body s tím, lepší vzájemné zápasy má Chodov. FBC by tak nadále muselo čekat na pražské zaváhání, ale jeho pozice by byla před Champions Cupem o něco lepší.

Pražský tým ale čeká těžký konec základní části, kdežto FBC už bude mít odehrány všechny papírově nejtěžší duely. Bitva o druhé místo by tak rázem získala nový náboj, navíc by své jisté neměly ani Vítkovice.

BITVA O PLAY OFF: USKOČENÁ OSMIČKA

V Extralize žen současně velmi zajímavě vykrystalizovala osmička týmů, které drží pozice pro postup do play off. Aktuálně osmá Olomouc má náskok pěti bodů na Jičín, o další tři body více ztrácí Liberec.

Jičín má navíc extrémně těžký los: ve zbývajících osmi kolech vyzve paradoxně kompletní osmičku týmů před sebou. Je tak očividné, že Jičín potřebuje jeden, možná dva kvalitní (bodové) výsledky, kterými by překvapil.

Snadná práce nečeká ani Olomouc, která si může pomoct zápasy v posledních dvou kolech. Bod proti Chodovu se tak může v konečném účtování ukázat jako klíčový.

Následující dva zápasy budou naopak klíčové pro liberecké Crazy girls. Ty musí bezpodmínečně vytěžit šest bodů k tomu, aby se rázně přihlásily do boje o play off.

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*