Olomouc slaví výhru nad Jičínem. Foto: FBS Olomouc Olomouc slaví výhru nad Jičínem. Foto: FBS Olomouc
17. 12. 2022 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

PREVIEW: Olomouc vyzve dalšího těžkého soupeře, Liberec musí v boji o play off bodovat

 



Pět utkání nabídne o víkendu Extraliga žen, která se v týdnu dostala na obrazovky ČT SPORT. Zajímavá výzva v podobě Tatranu stojí znovu před Olomoucí, mezi sebou se utkají také Bulldogs Brno a Jičín. Nováček z Liberce musí porazit Panthers, pokud chce pomýšlet na účast v play off.

Program 15. kola Extraligy žen

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FbŠ Bohemians
Sobota, 17:00, SH Jižní Město

Chodovskou situaci poměrně jasně definovalo ostravské derby: Vítkovice jsou, také díky losu, hodně daleko, Ostrava naopak nevyužila možnost přiblížit se. Chodov se tak v určité chvíli může soustředit na pojištění druhého místa, ke kterému potřebuje Bohemians porazit. Větší kvalita je na jeho straně, navíc nemá v nohách pohárové semifinále.
Tip Florbal.cz: Výhra Chodova za 3 body

Bulldogs Brno – Finance Novák FBK Jičín
Sobota, 17:00, SH SportPoint Brno
Duel na zajímavém půdorysu v Brně. Buldočky budou jistě chtít potvrdit svou pozici, Jičín naopak ještě zabojovat o play off, kam se může dostat skrze dobré výsledky u soupeřů, kde se to příliš nečeká, a především zde budou tratit jeho soupeři. Zkušený tým okolo Gabriely Žůrkové jistě ví, o co hraje, a tak se v tomto utkání dost možná ukrývá výsledkový šlágr kola.
Tip Florbal.cz: Výhra Bulldogs za 3 body

PSN Tatran Střešovice – FBS Olomouc
Sobota, 19:00, STODOLA Aréna Střešovice
Olomouc půjde do souboje s Tatranem posílena o úspěch v podobě bodu proti Chodovu, logicky tak na mysl jde otázka: Co dokáže proti Tatranu? Náš tip? Očekávejte hodně ofenzivní duel, ve kterém padne opravdu hodně branek. Věříme ale více pražskému týmu, který v týdnu také postoupil do finále Poháru Českého florbalu.
Tip Florbal.cz: Výhra Tatranu za 3 body

Panthers Praha – Crazy girls FBC Liberec
Neděle, 15:30, SH ZŠ Rudná
Matematika je neúprosná. Liberec, pokud chce hrát play off, tak musí využívat poměrně příznivého losu a sbírat výhry. První příležitost má proti Panthers, kterým se zatím v ročníku vůbec nedaří. Pražský tým se pomalu ale jistě musí smířit s tuhým bojem o záchranu, poměrně agresivní styl Liberce by mu navíc nemusel vyhovovat. Navíc Liberec moc dobře o co hraje a trenér Vojtěch Rondoš již dopředu avizoval, že jeho tým vstupuje do klíčové fáze sezóny.
Tip Florbal.cz: Výhra Liberce za 3 body

MITEL Florbalová akademie MB – FAT PIPE Tigers Start98
Neděle, 17:00, Nová MSH Mladá Boleslav
V posledním utkání víkendového programu se utkají týmy Mladé Boleslavi a Startu98. Mladá Boleslav má sice světlejší momenty, v jinak zatím poměrně nepovedené sezóně, favoritem zápasu je ale Start98, který bude chtít jednoznačně navázat na povedenou šňůru výsledků. O to více proto, jelikož se dá očekávat bodový zisk Liberce, který ještě rozhodně neřekl poslední slovo v boji o play off.
Tip Florbal.cz: Výhra Startu98 za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*