Bohemians se Spartou se utkají ve finále Poháru Českého florbalu Foto: Flickr FbŠ Bohemians
22. 12. 2022 Český pohár (5) KOMENTÁŘŮ

Tatran padl v semifinále Poháru s Bohemians, Sparta rozstřílela Vítkovice. V Řepích dopískal náhradní sudí

 



Bohemians – Sparta. Pražské derby bude k vidění v rámci finále mužské kategorie Poháru Českého florbalu. Rozhodlo se o tom ve čtvrtek, kdy nejprve Sparta rozstřílela Vítkovice 7:1, o pár hodin později pak Bohemians senzačně otočili utkání s Tatranem a zapsali výhru 4:3 v prodloužení. Utkání navíc musel dopískat náhradní sudí.

Nejdříve si to mezi sebou rozdaly celky Sparty a Vítkovic, které se utkaly podruhé během jednoho týdne. A stejně jako v Livesport Superlize, také v repríze finálového duelu z posledního ročníku pohárové soutěže se radovala Sparta.

Po bezbrankové úvodní třetině otevřel skóre Fišer, následovala branka Juhy, na kterou našel jako jediný vítkovický střelec v zápase odpověď Rostislav Gattnar. Ve třetí třetině pak Vítkovice pětkrát inkasovaly a odešly tak poraženy poměrem 1:7.

„Předvedli jsme koncentrovaný výkon, v první třetině jsme měli dobré věci, ale chyběla nám větší odvaha s balónkem. Ve třetí třetině se zápas zlomil, byli jsme odvážní s balónkem. Ve finále musíme být lepší než soupeř. Musíme vědět, co chceme, abychom získali titul,“ velel Marek Vojta.

„První polovina utkání byla z naší strany OK, měli jsme šance, které jsme neproměnili, což si myslím, že vypovídá o naší aktuální formě. Na konci už to byla křeč, která nás provází v posledních zápasech. Mohli jsme jít do vedení po brejcích, a to nás dostalo do křeče. Takže vlastně rozhodla první třetina,“ řekl Pavel Brus.

Spartu ve finále Poháru Českého florbalu vyzve senzačně tým Bohemians. Tomu se v Řepích dlouho nevedlo, prohrával 3:1, ale pomohla mu dlouhá pauza, která nastala po zranění rozhodčího Lukáše Žofky, který utrpěl zranění v dolní polovině těla a utkání nakonec musel opustit.

Naštěstí se povedlo sehnat rozhodcovskou náhradu a semifinálová bitva tak mohla pokračovat. Po chvíli snížil za zelenobílé Buršík, v 56. poslal utkání do prodloužení Kawulok.

Nastavený čas trval pouhých 20 sekund, poté totiž Bohemians poslal do brněnského finále opět Buršík.

Tatran, který zatím v Livesport Superlize neztratil ani bod, tak prohrál soutěžní utkání poprvé od 6. září, kdy v základní skupině poháru podlehl ve značně kombinované sestavě Liberci 1:7.

Semifinále Poháru Českého florbalu:

Sparta Praha – 1. SC Vítkovice 7:1
Branky: 23. Fišer, 35. Juha, 50. Matěj Čermák, 51. Pruner, 53. Košir, 57. Košir, 59. Curney – 36. Gattnar.

Tatran Střešovice – FbŠ Bohemians 3:4 po prodl.
Branky: 1. Šimek, 26. Hanák, 32. Němeček – 11. Řehoř, 37. Buršík, 56. Kawulok, 61. Buršík.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • David napsal:

    Suverenni Tatran vypadl… To same se klidne muze stat v semifinale ligy…!!

    • Petr napsal:

      Samozřejmě může, ale taky je potřeba brát že tam bude potřeba ten Tatran porazit 4x, to nebude o jednom zápase jako to bylo dnes

  • David napsal:

    Ano to je jasne…

  • trener napsal:

    platí to pro všechny kluby – může přijít zranění, nemoc, může se přihodit x věcí které ovlivní negativně každého a navíc platí, že každý je porazitelný, každému hrozí ztráta formy, přestane se dařit. stále je florbal amatérský sport a profesionální měřítka snese jen část hráčů, studují, pracují, zakládají rodiny, řeší existenční dilema. o to více je třeba ty kluky obdivovat

  • David napsal:

    Bude sakra zajimave kdyz se v semifinale potkaji Tatran, Vitkovice,Bohemka,MB nebo Sparta…Mozna i Chodov.

Napsat komentář

*