Liberec má nové trenérské vedení. Foto: Jaroslav Appletauer, FBC Liberec
3. 1. 2023 Superliga (4) KOMENTÁŘŮ

ZMĚNA NA SEVERU: Skružný a Salát míří k juniorům, superligový tým povedou Klucho s Kološem

 



Druhá trenérská změna v Livesport Superlize v krátké době. Na lavičce Liberce končí dvojice Zdeněk Skružný – Petr Salát, která se přesouvá k juniorům, superligový tým nově povedou Matěj Klucho s Petrem Kološem.

Éra Zdeňka Skružného u elitního týmu končí po sedmi letech, nyní bude společně s Petrem Salátem vést juniory. Jeho nástupci se stali dva bývalí hráči Liberce: Matěj Klucho i Petr Kološ skončili s elitním florbalem teprve nedávno, Klucho je nově hlavním trenérem české reprezentace juniorů, Kološ pak působil v Mladé Boleslaví.

„Po letním udržení sestavy jsme do sezony vstupovali se dvěma základními cíli. Prvním je jednoznačně účast v play-off, ideálně s přímým postupem z 6. místa po základní části, alternativně postup přes osmifinále play-off. Druhým cílem byl celkový herní posun týmu a přiblížení nejlepším týmům Superligy,“ vysvětluje v tiskové zprávě prezident Liberce František Příhoda.

„Mužský tým se aktuálně pohybuje na rozmezí play-off, herní posun a přiblížení se nejlepším týmům se však realizovat úplně nepodařilo. Vlivů, které to způsobily, je mnoho. Od poměrně početného zranění hráčů, ztráty herní formy, mládím a nezkušeností týmu, ale také i nasazením a vloženou energií celého týmu. A právě přísun nové energie je kromě naplnění sezonního cíle urgentním úkolem pro nové trenéry,“ vytyčil před novým trenérským vedením.

„Práce stávajících trenérů si v klubu velmi vážíme a rozhodně jsme o jejich spolupráci nechtěli přijít. Z toho důvodu jsme se dohodli na pokračování vzájemné spolupráce u kategorií junioři – dorost, kde jsme se delší dobu potýkali s nedostatkem zkušených trenérů. Dlouhodobě se snažíme o vytvoření společného působení elitních týmů od mužů až k dorostu s jednoznačným cílem výchovy hráčů pro superligový tým. Z již zmíněných důvodů a nedostatku zkušených trenérů se nám tento úkol nedařilo zcela naplnit. Po provedení těchto změn očekáváme významný přínos i v těchto kategoriích,“ ozřejmil také budoucnost dvojice Zdeněk Skružný – Petr Salát.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Petr napsal:

    Jak může být někdo hlavní trenér junky a extraligového týmu?
    V mužích s tím byly velké nepříjemnosti a v juniorce to nevadí?

  • Čtenář napsal:

    Nepsal nedávano Kološ, když šel zpět do Bolky jako trenér, jak se těší na navázání své práce a odkazu, který tu zanechal?

  • David napsal:

    Proč vlastně odešel Kološ z Ml.Boleslavi?

Napsat komentář

*