Florbalistky FBC Ostrava prohrály semifinále Champions Cupu 2:4. Foto: IFF Florbalistky FBC Ostrava prohrály semifinále Champions Cupu 2:4. Foto: IFF
7. 1. 2023 Pohár mistrů (1) KOMENTÁŘŮ

CHAMPIONS CUP 2023: Semifinále pro domácí Finky. FBC podlehlo TPS 2:4

 



Florbalistky FBC Ostrava ve své premiéře na Champions Cupu podlehly domácím finským mistryním z týmu TPS poměrem 2:4. Se svým soupeřem dokázaly držet krok více než dvě třetiny, v neděli se utkají o třetí místo se švýcarským týmem Kloten-Dietlikon Jets. 

První třetina zápasu se musela líbit, nabídla velmi ofenzivní florbal, šance byly k vidění na obou stranách. FBC mohlo jít do vedení, ale Zagórska namířila pouze do spojnice, více na míčku byly domácí hráčky TPS, několikrát se blýskla rovněž gólmanka Tomšová.

Skóre tak otevřela Höynälä v osmnácté minutě, když využila zhruba tříminutový blok, ve kterém bylo očividné, že TPS se dostává v zápase do sedla. Jenže přišla poměrně studená sprcha: pohotová dorážka Bačové totiž FBC téměř okamžitě po vhazování vrátila do hry.

Ve druhé třetině se hrálo více defenzivně. Ve 24. minutě potrestala chybu FBC po rychlém brejku Nordlund, následně ale svěřenkyně trenéra Jakuba Robenka odehrály svou zřejmě nejlepší pasáž v utkání a díky povedené rozehrávce Pudišové se jim povedlo znovu vyrovnat.

Na začátku 39. minuty pak vrátila vedení TPS Laura Rantanen, které asistovala zkušená útočnice Ella Alanko-Salminen, kterou si fanoušci ženského florbalu jistě pamatují z působení v SC Classic nebo finské ženské reprezentaci.

Třetí část nezačala pro FBC dobře, ve 44. minutě se prosadila Leminen, o čtyři minuty později navíc tvrdý zákrok vyřadil na několik minut Bačovou.

Poslední desetiminutovka ale přinesla zvýšenou aktivitu FBC, a to ještě při vyrovnané hře 5 na 5, bohužel ale žádná šance neskončila gólem. Zhruba čtyři minuty před koncem začala hra FBC v šesti hráčkách, ale Finky FBC nepustily vlastně do žádné gólové šance.

FBC Ostrava tak čeká v neděli souboj o třetí místo proti švýcarskému týmu Kloten-Dietlikon Jets. Ten se kvůli nemoci nemůže spolehnout na českou útočnici Veroniku Kopeckou a v semifinále podlehl švédskému Thorengruppenu 2:8.

Ve finále se tak švédský a finský tým utká poprvé od roku 2017, v roce 2019 totiž IKSU vyzvaly Vítkovice, o rok později se v porubské RT Torax Aréně utkaly o zlato celky Kloten-Dietlikon Jets a Täby. Vítkovice pak na domácí půdě braly po druhé výhře nad finským SB-Pro v řadě bronz.

Semifinále Champions Cupu 2023:

TPS – FBC Ostrava 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)

FBC Ostrava: Tomšová – P. Hudáková, Rybičková, Sigmundová, Vrlíková, Gálová, Bínová – Mlejnková, Káčová, Zagórska – Báčová, Pudišová, Chúpeková – Kotzurová, Hurníková, Chalupová – K. Hudáková, Klubalová, Zuzaníková.

TPS: Vuorela – Leminen, N. Rantanen, E. Pietilä, Maikola, Aydemir, Virta, Kaasalainen – Nordlund, Saario, L. Rantanen – Fitzi, Höynälä, Leino – Kuosmanen, Alanko-Salminen, O. Pietilä – Marttala, Hämälainen.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Karel napsal:

    FBC vsadilo na model z loňského playoff, tuhá defenziva a brejky a zas tak daleko od úspěchu nebylo. Paradoxně možná víc nátlaková hra, kterou se prezentují letos, mohla více prospět, TPS působilo dost zranitelně a nejistě, když nebylo na míčku.

Napsat komentář

*