FBC Ostrava porazilo Kloten a získalo bronzové medaile Foto: IFF FBC Ostrava porazilo Kloten a získalo bronzové medaile Foto: IFF
8. 1. 2023 Pohár mistrů (0) KOMENTÁŘŮ

CHAMPIONS CUP 2023: Bronz pro FBC! Ostravanky porazily Kloten 4:2

 



Florbalistky FBC Ostrava si ze svého premiérového vystoupení na Champions Cupu přivezou bronzové medaile. V zápase o třetí místo totiž porazily švýcarský tým Kloten-Dietlikon Jets 4:1, přičemž o branky se podělily čtyři různé střelkyně.

FBC začalo zápas aktivně a po zásluze se dostalo do vedení. V sedmé minutě se prosadila Zagórska, která si dobře odstoupila od bloku. Kloten se po slabším začátku pomalu dostával do hry, ovšem poté chyboval při útočné snaze a z rychlého brejku zvýšila na 2:0 Káčová.

Mezi oběma týmy byl obrovský rozdíl v proměňování brankových příležitostí.

A tak Kloten, který sice může prvních patnáct minut druhé třetiny označit, jako svou nejlepší pasáž v utkání, neskóroval ani z velkých příležitostí, které mu buď vychytala brankářka Tomšová, potažmo je vůbec nezakončil, na druhé straně pak ve 27. minutě zvýšila na 3:0 Bačová, která využila prostoru ve velkém brankovišti, který se naskytl po pádu obránkyně.

Třetí třetina navíc začala pro FBC nejlépe, jak mohla: Kristína Hudáková totiž bezpečně proměnila trestné střílení a zvýšila na 4:0.

Postupem času se také projevoval lepší pohyb FBC po hřišti, nicméně deset minut před koncem snížila v přesilové hře Larsson.

Klotenu to ale do potřebného tlaku nepomohlo, naopak Bertini faulovala Paulínu Hudákovou a oslabila na dvě minuty svůj tým. Poslední čtyři minuty odehrály Švýcarky v power play, na 4:2 z pohledu FBC snížila Ediz v čase 57:10, čímž uzavřela skóre, protože další branka již nepadla.

FBC si tak z premiérové účasti na Champions Cupu přiveze do Ostravy bronzové medaile, pro český florbal se díky oběma ostravským týmům jedná o třetí medaili z Champions Cupu v ženské kategorii v řadě.

Zápas o bronz na Champions Cupu 2023:

FBC Ostrava – Kloten-Dietlikon Jets 4:2

FBC Ostrava: Tomšová – P. Hudáková, Rybičková, Sigmundová, Vrlíková, Gálová, Bínová, Zuzaníková – Mlejnková, Káčová, Zagórska – Bačová, Pudišová, Chúpeková – Kotzurová, Hurníková, Chalupová – Klubalová a K. Hudáková

Kloten: Werz – Bertini, Zwissler, Überschlag, Geiser, Larsson, Stettler, Kistler, Inderbitzin – Niederberger, Gämperli, Wieland – Rüegger, Behluli, Wick – Piispa, Ediz, Metzger – Herzog


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*