Oliver Lindén Foto: Carl Ljungquist Oliver Lindén Foto: Carl Ljungquist
12. 1. 2023 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Hráče Jönköpingu Olivera Lindéna srazilo auto, vyvázl bez zranění. Stál u mě anděl strážný, říká

 



V polovině prosince se hráči superligového Jönköpingu stala vážná nehoda: při cestě z tréninku jej na elektro kole srazilo auto. Navzdory tomu, že dopadl na záda, tak mu srážka nepřinesla vážné zranění a za tři dny poté hrál florbal. Sám ale říká, že u něj stál anděl strážný. O své zkušenosti promluvil pro server Barometern.

Dvaadvacetiletý florbalista hraje v nejvyšší soutěži třetí sezónu, ta ale klidně mohla být jeho poslední. V polovině prosince jej totiž při cestě na elektro kole srazilo auto. „Viděl jsem jeho brzdová světla a že bliká, když jsem je viděl, tak jsem nad tím nepřemýšlel a jel jsem dál. Poté jsem ale slyšel, jak řidič přidává, a to už jsem byl v polovině cesty. Najednou mě trefil do zadního kola. Jel jsem rychlostí asi dvacet kilometrů za hodinu, takže to byla docela rána a proletěl jsem podstatnou část zatáčky a skončil na zádech,“ popisuje nehodu.

Na řidiče se nezlobí. „Byl to starší pán, hned se zajímal, co se mi stalo a přijal za to plnou zodpovědnost. Já jsem tehdy myslel na to, že mě hrozně bolí noha,“ říká.

Nakonec měl ale štěstí, rentgeny ukázaly, že nic nemá zlomeného a za tři dny byl – sice pod sedativy – schopný znovu trénovat. „Na poměry té nehody jsem z toho vyvázl ještě dobře. Je očividné, u mě stál hodně milý anděl strážný, protože mít takový pád desetkrát, tak asi šestkrát skončím na vozíku,“ ulevil si Oliver Lindén pro Barometern.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*