Vendula Maroszová v dresu Vítkovic. Foto: Pavel Netolička, Florbal Vítkovice
16. 1. 2023 Český pohár (1) KOMENTÁŘŮ

Pokud předvedeme naši hru, tak vyhrajeme, hlásí před finále Vendula Maroszová

 



Ženské finále Poháru Českého florbalu nabídne souboj mezi Vítkovicemi a Tatranem. Útočnice Vítkovic Vendula Maroszová říká, že pokud její tým nesleví ze svých herních standartů, tak vyhraje, ačkoliv motivace Tatranu k porážce Vítkovic je prý rok od roku větší.

Vítkovice v minulé sezoně ztratily ze svého držení extraligový primát, v pohárovém finále ale mohou zaútočit na obhajobu trofeje. „Těšíme se moc, je to první vrchol sezóny a už se nemůžeme dočkat,“ říká útočnice Vendula Maroszová.

Finálový zápas navíc nabírá na prestižnosti tím, že se hraje o místenku v příští edici Champions Cupu. Je to velká motivace?  „Stoprocentně, bezpochyby se chceme na Champions Cup vrátit, ale prvně musíme ten zápas vyhrát, to znamená předvést naši hru, abychom zápas dovedly do vítězného konce,“ hodnotí odchovankyně třineckého florbalu.

Výhodou Vítkovic by mohlo být, že vyhrály oba extraligové zápasy. „Asi ano, myslím si, že finálové zápasy jsou vždy jiné a motivace je úplně jinde, ale věřím naší hře, pokud ji předvedeme, tak vyhrajeme,“ prohlašuje sebevědomě.

Vítkovice jsou současně zkušeným finálovým týmem, pro Tatran se jedná o první velké finále v novodobé historii. „Myslím si, že určitě. Také to ale pro nás některé může být „den blbec“ a nemusí se nám úplně dařit. Prvotní je, abychom hrály jako tým, od toho se bude vše odvíjet,“ plánuje.

K Tatranu má ale slova respektu. „Myslím si, že Tatran do zápasu s námi nikdy nechodí s tím, že nemá co ztratit, vždy nás chce porazit. Jsme pro ně lovnou zvěří a motivace je rok od roku větší a větší,“ hodnotí. „Mají velice silné beky, jsou silní na balónku, jsou kreativní a umí rozhodovat zápasy. Dále jsou kompaktní v lajnách,“ popisuje stránky, na které musí dát Vítkovice pozor.

Oběma finalistům přitom generálky v podobě posledních extraligových zápasů o víkendu příliš nevyšly. Vítkovice se trápily s Olomoucí, Tatran pak ztratil bod s Jičínem.  „Nebylo to úplně dobré, myslím si, že myšlenkami se už upínáme na zápas v Brně, ale tři body jsou tři body,“ uzavřela Vendula Maroszová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Fbc napsal:

    Jen by mne zajimalo jak byl vyhodnocen ten loňsky nesmysl hrat 3x 15 minut nějak jsem to nikde nenašel😂😂😂

Napsat komentář

*