Michal Jedlička s trofejí pro pohárového vítěze. Foto: Martin Adamec, FbŠ Bohemians
19. 1. 2023 Český pohár (1) KOMENTÁŘŮ

Kluci ukázali, že to v sobě mají, můžeme být pyšní, slaví Jedlička. Chceme teď vyhrát vše, velí

 



Florbalisté Bohemians a jejich kouč Michal Jedlička se dočkali první velké trofeje. Ve finále Poháru Českého florbalu porazili Spartu Praha jednoznačně 10:4 a od svého náročného trenéra slyšeli slova uznání: „Můžeme na ně být pyšní,“ řekl trenér, který už se těší na souboje se zahraničními soupeři.

Michal Jedlička dovedl Bohemians k první významné trofeji. „Jsem rád, že to kluci zvládli, odvedli super výkon a ukázali, že to v sobě mají. Můžeme na ně být pyšní, že ten zápas takto odehráli a pokud to budou dělat v každém zápase, tak bude super,“ usmívá se.

S výkonem svého týmu byl velmi spokojený. „Zápas hodnotím hodně pozitivně, protože se nám povedl. Od jeho začátku jsme hráli velice slušně, což bývá náš standard, ale tentokráte jsme také dávali góly, takže náš výkon šel ještě nahoru. Spousta kluků šla také nahoru, takže utkání jsme měli pod kontrolou,“ pochvaloval si.

Pomohlo týmu, že pro stav kádru Mladé Boleslavi se nehrál víkendový šlágr? „To nevím, jestli nám úplně pomohlo. Když jsme hráli semifinále s Tatranem, tak jsme měli v nohách nějakých pět zápasů, hráli jsme ligu ještě den předtím. Spíše bylo dobré, že si kluci vyčistili hlavy, protože jsme prohráli proti Vinohradům a ve Vítkovicích. Ale zase, pokud bychom porazili Boleslav o víkendu, tak bychom se cítili stejně dobře. Těžko říct,“ nechtěl spekulovat.

Byl to zase ten starý dobrý energetický Jedlička, jaký rozdíl oproti rozhovoru po zápase s Vinohrady, kdy se na své svěřence hodně zlobil a prohlásil, že zmíněný zápas do Boleslavi teď snad pojede jenom odstát. „Je to těžké, ta prohra s Vinohrady nás mrzí, Vítkovice nám tím odskočily na šest bodů, Boleslav má zápas k dobru. Co se týče motivace, tak tu kluci mají, udělali jsme si poradu a víme, že se nehraje jenom o 2. místo, ale také třeba o třetí. Prostě jsme nastavení tak, že chceme všechny zbývající zápasy vyhrát a jít si za dalším cílem,“ už vytyčoval další cíle.

Těší se také na Champions Cup, kam získali klokani místenku. „To je perfektní! Se zahraničními týmy jsme dosud hráli vlastně jen na turnajích a ne při zápasech, ve který o něco šlo, ostře. Teď se uvidí, jak to bude vypadat, když do toho šlápnou, a hlavně se uvidí, jaká v tom měřítku bude naše kvalita,“ uzavřel Michal Jedlička.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Honza napsal:

    Bedla i kluci si zaslouží gratulaci, odehráli to perfektně, Sparta se nachytala (to je druhá věc, proč byla naprosto bezzubá).
    Máme nějaké info, zda Forman bude odcházet? Případně další? Protože pokud odejdou ti tahouni, tak Champions Cup bude hrát úplně jiný tým, i kdyby odešel jenom Forman.

Napsat komentář

*