Eliška Krupnová získala osmý primát na Czech Open. Foto: Matyáš Klápa, Floorball in Prague Eliška Krupnová získala osmý primát na Czech Open. Foto: Matyáš Klápa, Floorball in Prague
20. 1. 2023 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

LEGIONÁŘKY: Krupnová poslala Pixbo do finále poháru, Ratajová dala vítězný gól

 



Z týmového hlediska ne úplně vydařený týden zažily české legionářky. Eliška Krupnová sice s Pixbem zapsala dvě ligové výhry a vítězství v pohárovém semifinále, ale skončila také vítězná série Zollbrücku a nedařilo ani Täby a Malmö. Potěšil návrat Elišky Chudé na hřiště. 

ŠVÉDSKO

Ve Švédsku se odehrála dvě kola a šest bodů získalo Rönnby, které si poradilo s tabulkově níže postavenými soupeři: poslední Sirius porazilo, také díky gólu Vanessy Rebeccy Keprtové, 6:4, Akersbergu pak 8:3.

Jinak se týmům s českými hráčkami nevedlo: Täby podlehlo Thorengruppenu 3:8 a Lundu 4:6. Potěšující je pouze fakt, že proti Lundu se po zdravotní přestávce prosadila Eliška Chudá za asistence Karolíny Suché, Lenka Remešová oba zápasy pro nemoc neodchytala.

Nepovedené výjezdy má za sebou Endre. To nejprve prohrálo s Kalmarsundem, když skóre uzavírala slovenská obránkyně Alžbeta Ďuríková a ani branka Nely Jirákové nestačila na Falun, kterému Endre podlehlo 3:5.

O zápase Malmö – Lund jsme referovali v předchozím článku, o víkend pak Malmö podlehlo Warbergu 1:5.

Eliška Krupnová pak v týdnu poslala Pixbo do finále Švédského poháru, když rozhodla zlatým gólem v prodloužení utkání, ve kterém Pixbo smazalo ztrátu z úvodního semifinále proti Rönnby.

 

Švédská ženská Superliga
Zdroj: Livesport.cz

ŠVÝCARSKO

Ve Švýcarsku se radovala české legie v barvách Zugu, který porazil Laupen 4:1 a vítěznou branku vstřelila Denisa Ratajová. Uspěl také Chur, který i díky asistenci Martiny Řepkové a gólu Elišky Trojánkové porazil St. Gallen 5:0. Branku vstřelila rovněž Katarína Klapitová.

Naopak Zollbrücku nestačila branka Lucie Řezáčové a podlehl 2:4 Burgdorfu. Skončila tak dvanáctizápasová série výher, naposledy Škorpionky prohrály ještě v září s Klotenem.

Veronika Loudová pak brankou mírnila porážku Riders 2:7 s Oberlandem.

Oberland a Zug se utkají také ve finále Švýcarského poháru, na trenérských lavičkách tak dojde k zajímavému souboji mezi Elou Pitrowskou a Natálií Martinákovou.

Lidl Unihockey Prime League Zdroj: Swissunihockey.ch

FINSKO

SB-Pro neprožilo dobrý vstup do roku 2023, když podlehlo SSRA 2:4.

 

Finská ženská F-Liiga
Zdroj: Livesport.cz


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*