Zdroj: Český florbal
23. 1. 2023 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov těsně porazil Boleslav, v derby Bohemians udolali Black Angels

 



Je tu opět víkend a s ním i série zápasů 20. kola Livesport Superligy. Chodov odehrál vyrovnanou bitvu s Mladou Boleslaví, Tatran doma zvládl náročné utkání s Vítkovicemi a Bohemians po prodloužení zvítězili v pražském derby proti Black Angels.

V sobotu se odehrálo jedno utkání víkendové série. Jednalo se ale o souboj gigantů, kdy do Mladé Boleslavi přijel Florbal Chodov. První se v zápase prosadili hosté, když Jiří Bauer pohotově dorazil skákající balonek před brankou Mladoboleslavských. V rámci následujících dvou minut dokonce Chodov stihl odskočit o další dvě branky. První domácí gól padl až ke konci třetiny, kdy se prosadil Patrik Suchánek střelou téměř z poloviny hřiště. Druhá část se celu dobu zdála být bezbranková. Mladá Boleslav se snažila dotáhnout skóre, ale většině akcím chybělo gólové zakončení. Až v poslední minutě druhé třetiny skóroval Lukáš Punčochář, který byl na konci sehraného signálu domácích. Do poslední třetiny tak Chodov hájil jedno brankové vedení. Hosté svůj náskok na začátku poslední části navýšili, Boleslav ale dokázala vytvořit tlak a dvěma rychlými góly zvládla skóre v utkání vyrovnat. Poslední slovo měl ale Marek Vávra, který svým gólem po obtočení domácí branky pět minut před koncem zajistil Chodovu vítězství. Utkání tak skončilo 4:5 pro Florbal Chodov.

První nedělní zápas se odehrál v Liberci, se kterým se přijeli utkat Panthers Otrokovice. Utkání gólově otevřeli domácí po trefě Jakuba Mádla, který byl nalezen přesnou přihrávkou u branky Otrokovic. Hosté ale dokázali reagovat a brzy na to srovnat skóre díky gólu Filipa Hrabala. Otrokovice si následně vyrovnaného stavu příliš neužili, jelikož 23 sekund na to skóroval opět Liberec, konkrétně Vojtěch Wiener. Hosté ještě zvládli do konce třetiny vyrovnat a do druhé části se šlo za vyrovnaného stavu 2:2. Na začátku druhé dvaceti minutovky byli úspěšnější hosté, kteří odskočili hned do dvou brankového vedení. V tu chvíli ale opět převzal otěže Liberec, který třemi góly skóre utkání zvrátil zpět na svoji stranu. Otrokovice tak odcházeli z druhé třetiny s jedno brankovým deficitem. Panthers v té poslední sice gólově nezaháleli, Liberec ovšem nasázel další čtyři branky a hosté tak na vítězství nedosáhli. Utkání skončilo 9:7 pro domácí FBC Liberec.

Při dalším nedělním utkání se střetla Sparta Praha proti Ostravě. První třetina gólově patřila právě hostům, kdy se Daniel Chatrný a Matěj Sedláček zasloužili o dvou brankové vedení Ostravy. Sparta se probudila až ve třetině druhé, kdy jediný gól vstřelil Mikuláš Krbec po jeho vyslané střele, která s odrazem i se štěstím nakonec doputovala do branky Ostravy. Poslední třetina tak započala za stavu 1:2 pro hosty. V první minutě poslední části Sparta dokázala vyrovnat a brankový rozdíl tak vymazat. Ostrava ale náhle zvládla přidat tři rychlé góly a Sparta tento náskok již smazat nedokázala. V utkání tak zvítězila hostující Ostrava poměrem 4:6.

Víkendové sérii nechybělo ani pražské derby, tentokrát mezi Black Angels a FbŠ Bohemians. První třetina připomínala gólovou přestřelku, kdy jako první skórovali domácí Black Angels z hole Jakuba Renčína. Následovalo vyrovnání Bohemians, další zvýšení domácích a i další vyrovnaní hostů. Z první třetiny se tak odcházelo za vyrovnaného stavu. Ve druhé části skórovali opět jako první Black Angels, Bohemians odpověděli dvěma góly a dostali se poprvé v zápase do vedení. Radost jim ale vydržela krátce, nýbrž domácí odpověděli stejným stylem, tedy dvěma rychlými brankami a do poslední třetiny si tak odnášeli jedno brankové vedení. Poslední část byla gólově nejvíce plodná a přestřelka pokračovala. Základních 60 minut ale nestačilo pro určení vítěze. Utkání tak spělo do prodloužení, které nemělo dlouhého trvání. Jakubu Buršíkovi stačilo 18 vteřin na vstřelení vítězného gólu a Bohemians si tak z pražského derby odnesli výhru 9:10.

V posledním utkání víkendové série 20. kola Livesport Superligy čekal diváky další pomyslný souboj titánů, kdy na Tatran Střešovice přijely 1. SC Vítkovice. Domácí se v zápase ještě nestačili rozkoukat a hned ve třetí minutě Vítkovice vedly rovnou o 2 branky. Tatran do konce třetiny stačil reagovat pouze jednou, a to když se ocitli dva hráči domácích před vítkovickou brankou. Tomáš Hanák tak zakončoval do prázdné branky. Brzy po začátku druhé části se prosadil znovu Tatran, kdy opět skóroval Tomáš Hanák a srovnal tak gólový rozdíl. Vítkovice odpovědět nedokázaly a naopak domácí přidali do konce druhé třetiny další dvě branky. Do poslední části tak stálo před Vítkovicemi dohánění dvou brankového rozdílu. Ten dokázal následně pouze snížit Jan Šebesta a Tatranu tak stačilo jednobrankové vedení pro konečnou výhru nad Vítkovicemi 4:3.

Výsledky víkendového 20. kola Livesport Superligy:

Florbal Mladá Boleslav – Florbal Chodov 4:5 (1:3, 1:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 15. Suchánek (Natov), 40. Punčochář (D. Šebek), 49. Zakonov (D. Šebek), 51. Gruber – 3. J. Bauer (Vávra), 3. Komárek (Vošta), 6. Dufek, 44. Komárek (Sýkora), 55. Vávra (Ondrušek).

FBC Liberec – Panthers Otrokovice 9:7 (2:2, 3:2, 4:3)
Branky a nahrávky: 7. Mádlo (Stránský), 12. Wiener (Stránský), 33. Janeček (Stránský), 36. Faksa (Ferdan), 39. Dlesk (Ferdan), 52. Wiener (Stránský), 57. Kárník (Faksa), 59. Kárník (Ferdan), 60. Wiener (Mádlo) – 12. Hrabal (Vykopal), 20. Sovják (Grlický), 24. Sovják (Nehila), 32. Vykopal (Hrabal), 49. Janeček (vla.), 51. Grich (Kelemen), 55. Hrabal (Halama).

Sparta Praha – FBC Ostrava 4:6 (0:2, 1:0, 3:4)
Branky a nahrávky: 34. Krbec (Curney), 41. Mat. Čermák (Košir), 56. Košir (Krbec), 60. Zouzal (Curney) – 14. Chatrný (Jakubec), 20. M. Sedláček (Chatrný), 45. Bräuer (Pobořil), 49. M. Sedláček (Mikoláš), 52. Bräuer (Pešat), 60. Pobořil.

Black Angels – FbŠ Bohemians 9:10 (2:2, 3:2, 4:5 – 0:1) po prodl.
Branky a nahrávky: 6. Renčín (Fryš), 11. M. Burian (Čáslava), 26. J. Boček (Körber), 37. Fryš (Ludvík), 39. Ludvík (J. Boček), 44. Bačinský (Doležal), 53. Doležal (M. Burian), 55. Doležal (M. Boček), 60. M. Burian (Renčín) – 8. K. Petrák (Forman), 19. Řehoř, 31. Forman (Kisugite), 31. P. Šebek (Forman), 42. K. Petrák (Buršík), 50. Forman (K. Petrák), 51. Kawulok (Buršík), 52. P. Šebek (Gajdoš), 56. Buršík (K. Petrák), 61. Buršík (Kisugite).

Tatran Střešovice – 1.SC Vítkovice 4:3 (1:2, 3:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 10. T. Hanák (Havlas), 22. T. Hanák (Havlas), 34. Kreysa (Mar. Čermák), 37. Němeček (Havlas) – 2. Zubek (Matejčík), 3. O. Vítovec (Delong), 45. Šebesta (Matejčík).


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*