Lenka Remešová poprvé chytala na světovém šampionátu. Foto: Martin Flousek, Český florbal Lenka Remešová poprvé chytala na světovém šampionátu. Foto: Martin Flousek, Český florbal
27. 1. 2023 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

LEGIONÁŘKY: Vítězný český návrat v Täby, Ratajová zapsala pět bodů, Řepková dala hattrick

 



Vítězný návrat v českém stylu zažilo Täby. To ve švédské ženské nejvyšší soutěži porazilo Warberg 10:3, přičemž Eliška Chudá zapsala branku, Lenka Remešová pak při své návratu do branky dokonce asistenci. Ve Švýcarsku řádila Denisa Ratajová, která zapsala u výhry Zugu pět kanadských bodů.

ŠVÉDSKO

Täby je v tuhém boji o play off a zapsalo cenné tři body. Porazilo totiž Warberg 10:3 a tím české pozitivní zprávy nekončí: po zranění se gólově prosadila Eliška Chudá, po nemoci se pak do branky vrátila Lenka Remešová, vychytala výhru a navíc zapsala asistenci u poslední branky svého týmu.

Český souboj mezi Nelou Jirákovou a Eliškou Krupnovou skončil výhrou Pixba 2:1 a česká útočnice jej rozhodla vítěznou druhou brankou. Endre prohrálo potřetí v řadě a po slibné střední fázi základní části se tak nakonec i Endre dostává do přímého boje o play off.

Vanessa Rebecca Keprtová se gólově prosadila na hřišti Thorengruppenu, ovšem jen mírnila porážku 5:10. Malmö naopak nevstřelilo ani branku a podlehlo Falunu 0:2.

Tabulka švédské ženské Superligy. Zdroj: Livesport.cz

ŠVÝCARSKO

Denisa Ratajová zapsala pět kanadských bodů a Ivana Šupáková asistenci při výhře Zugu 11:0 nad St. Gallenem. Lucie Řezáčová pak gólem pomohla k výhře Zollbrücku 5:1 nad Oberlandem.

Tři zápasy v krátkém sledu odehrál Kloten-Dietlikon. Za asistence Veroniky Kopecké porazil Burgdorf 6:2, Kopecká zapsala také branku při výhře 8:1 nad St. Gallenem a nakonec podlehl 4:3 Red Ants, za které skórovala Hana Koníčková.

Hana Koníčková dala branku také Churu, za ten ale řádila především Martina Řepková, a díky čtyřem kanadským bodům přispěla k výhře 11:6.

Tabulka Lidl Unihockey Prime League – Zdroj: Livesport.cz

FINSKO

Finská ženská nejvyšší soutěž se o víkendu nehrála.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*