Hráči Tatranu slaví další vítězství! Foto: Český florbal Hráči Tatranu slaví další vítězství! Foto: Český florbal
30. 1. 2023 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Tatran zvítězil v základní části, na rekord Mladé Boleslavi mu schází 8 bodů

 



Je za námi víkend a zároveň i zápasy víkendové série 22. kola Livesport Superligy. Tatran Střešovice si výhrou nad Bohemians zajistil konečné první místo v tabulce. Mladá Boleslav zvítězila na půdě Sparty a Vinohrady kradly body v Liberci.

První nedělní zápas se odehrál v Liberci, který se postavil Královským Vinohradům. Na gól se čekalo do poloviny první třetiny, kdy se poprvé prosadili hosté, konkrétně Ondřej Plíhal svoji přesnou střelou do šibenice. Liberec ovšem dokázal rychle odpovědět, a to rovnou třemi góly do sítě hostů. Vinohrady ještě do konce třetiny stihly vstřelit i druhou branku a po přestávce tak čekal hosty jednobrankový deficit. Ve druhé části utkání byli úspěšnější Pražané. I přes jeden gól Liberce dokázali skóre před poslední třetinou vyrovnat. Za stavu 4:4 tak započala poslední část utkání. Vinohrady v ní spustily svůj brankový kulomet a do domácí sítě nasázeli 5 gólů. Tím si pojistili vítězství v utkání za konečného stavu 6:9.

V dalším utkání vítaly Karlovy Vary Florbal Chodov. Většinu první třetiny domácí drželi kompaktní obranu a Chodov ne a ne vstřelit gól. Skóre prolomil až Mikuláš Komárek, který dvě minuty před koncem zajistil do šatny Chodovu alespoň jednobrankové vedení. Hned po začátku druhé části zápasu Karlovy Vary vyrovnaly. Pražané ovšem dokázali odpovědět, konkrétně do konce druhé třetiny rovnou třikrát a odskočili do vedení 1:4. V poslední části utkání se domácí snažili, dokonce vstřelili dva góly do branky hostů. Chodov ale též přidal dvě branky a odvážel si tak z Liberce 3 body za konečného stavu 4:7.

Třetí zápas se odehrál v Městské sportovní hale Louny, kde se střetli Black Angels a Česká Lípa. První třetina byla bez gólová. Velkou šanci měl Radek Krajcigr, který trefil tyč domácí branky, na druhé straně v šanci Buriana perfektně zasáhl gólman České Lípy. První gól v utkání vstřelil ve druhé třetině Tomáš Kadlec a roztrhl tím tak pytel s góly. Oproti bezbrankové první třetině se odcházelo do šaten před poslední částí utkání za stavu 5:2 pro Black Angels. Česká Lípa sice zvládla dotahovat, domácí si ale vedení dokázali uhlídat a zápas tak skončil 8:6 ve prospěch Pražanů.

Další utkání znamenalo pražské derby mezi domácím Tatranem Střešovice a FbŠ Bohemians. Výhra domácích by pro Tatran znamenalo vítězství v základní části Livesport Superligy. Jako první se prosadil po dvou odehraných minutách Jonáš Kreysa, který vystřelil Tatranu vedení. Zareagovali ale dva mladičtí útočníci Bohemians, Ondra Kawulok a Filip Forman, kteří dvěma góly vedení zvrátili na svoji stranu. Konec první třetiny byla gólová přestřelka, ze které za jednobrankového vedení lépe odešli hosté. Za stavu 3:4 tak začala druhá část utkání. Ta byla opět dost vyrovnaná a končila stejně jako ta první, konkrétně jednobrankovým vedením Bohemians. V poslední třetině ale vzal otěže do rukou Tatran a svými třemi góly si zajistil vítězství jak v derby, tak v základní části letošní Livesport Superligy. Za následující čtyři zápasy má Tatran šanci překonat rekord Mladé Boleslavi, a to 74 bodů za sezonu. Tatranu tak při momentální nulové ztrátě chybí 8 bodů.

Předposlední nedělní utkání se odehrálo v Ostravě, proti které se postavili Sokoli Pardubice. První třetina začala třemi góly Ostravy. Tím si zajistila pohodlné vedení, které již během utkání nepustila. Do konce třetiny se ale Pardubice dokázaly dostat alespoň ke kontaktní brance a první část utkání tak končila 3:2 pro domácí. Ve druhé třetině Ostrava přidala další tři góly a Pardubice tak v poslední třetině čekalo dohánění tří brankového manka. Hosté dokázali snížit pouze na 6:4, naproti tomu do prázdné branky se v poslední minutě utkání trefil Marek Bräuer a zajistil tak konečnou výhru domácí Ostravy 7:4.

Poslední utkání skrývalo souboj silných týmů Sparty Praha a Mladé Boleslavi. V první třetině se prosadili pouze hosté, konkrétně Jakub Bína a Milan Tomašík zajistili Mladé Boleslavi vedení po první třetině 0:2. Hosté trefovali domácí branku hojně i ve druhé třetině a po pěti minutách vedli již 0:5. První gól Sparty vstřelil chvíli poté Jiří Curney, který využil odpískaného trestného střílení. To Spartu nastartovalo a po pár vstřelených brankách do sítě Boleslavi najednou stáhli brankový rozdíl na pouhé dva góly. Domácí tak měli dvacet minut na to utkání vyrovnat. Vstřelili nakonec ale pouze jeden gól a Mladá Boleslav si tak pohlídala vedení a zvítězila 5:6.

Výsledky víkendové série 22. kola Livesport Superligy:

FBC Liberec – TJ Sokol Královské Vinohrady 6:9 (3:2, 1:2, 2:5)

Branky a nahrávky: 14. Stránský (Wiener), 17. Stránský (Wiener), 18. Balatka (Faksa), 24. Ferdan (Dlesk), 52. Wiener, 58. Smutný (Ferdan) – 10. Plíhal (Kužel), 19. Máca (Švejda), 29. Švejda (Kellermann), 39. V. Klápa (Kellermann), 42. Hartman (V. Klápa), 46. Pergler (Plíhal), 51. V. Klápa (Hartman), 55. V. Klápa (Švejda), 60. T. Gärtner (D. Gärtner).

FB Karlovy Vary – Florbal Chodov 4:7 (1:2, 1:3, 2:2)

Branky a nahrávky: 6. Velc (M. Klápa), 22. Lebeda, 54. Velc, 56. Smolka (Korbel) – 2. Dufek (J. Bauer), 18. Komárek (Vošta), 24. Vávra (Ondrušek), 25. Dufek (Slunečko), 38. Jambor (Dufek), 47. Ondrušek (Vávra), 60. Vávra.

Black Angels – FBC Česká Lípa 8:6 (0:0, 5:2, 3:4)

Branky a nahrávky: 28. J. Boček (Ludvík), 30. M. Boček (M. Burian), 33. Fryš (Doležal), 36. R. Hanák (Bačinský), 36. Renčín (J. Boček), 47. Čáslava (Obuškevič), 53. Hromada (Čáslava), 59. J. Boček (Ludvík) – 25. Kadlec (Štěrba), 39. Pekárek, 49. Slaný (Tichý), 52. Peška (Slaný), 55. Krajcigr (Slaný), 57. Stárek (Štěrba).

Tatran Střešovice – FbŠ Bohemians 8:6 (3:4, 2:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 3. Kreysa (Mar. Čermák), 15. Meliš (Mare. Beneš), 18. Šindelář (Šimek), 28. Mare. Beneš (Meliš), 35. Mare. Beneš (Němeček), 41. Mare. Beneš (Němeček), 49. Kreysa (Kříž), 51. Kreysa (T. Hanák) – 8. Forman (Virga), 10. Kawulok (Buršík), 16. K. Petrák (Čihák), 19. Gajdoš, 34. Řehoř (J. Petrák), 39. P. Šebek (Řehoř).

FBC Ostrava – Sokoli Pardubice 7:4 (3:2, 3:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 3. Chatrný (M. Sedláček), 7. Chatrný (M. Sedláček), 16. Pešat (Kuczera), 24. Mikoláš (M. Sedláček), 26. Kuczera (Pešat), 32. Barabáš (Bräuer), 60. Bräuer (Kuczera) – 17. Žáček (M. Bína), 19. Ďopan (Machatý), 35. Zozulák (TS), 53. Zozulák (A. Šmíd).

Sparta Praha – Florbal Mladá Boleslav 5:6 (0:2, 4:4, 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Curney (TS), 29. Bartoš (Curney), 38. Košir (Mat. Čermák), 39. Curney (Křenek), 53. Mat. Čermák (Krbec) – 7. Pěnička (J. Bína), 18. Tomašík (Gašparík), 22. Sládek (Tomašík), 25. J. Bína (Pěnička), 25. Suchánek (Gašparík), 27. Hemerka (Tomašík).


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

  • Peter napsal:

    Nechcete si to po sobě aspoň přečíst? Chodov si fakt neodvezl tři body z Liberce. Nehledě na to, že celej ten průběh zápasu je nějakej kostrbatej

  • Herbert napsal:

    Kdo Tatran zastaví? Během následujících týdnů se jejich sestava rozroste o navrátilce Kolíska s Brautfergerem, kteří jistě nebudou jen do počtu. 1. lajna bez komentáře, 2. obrovsky nebezpečná a 3. velice nepříjemná. Včera při stáhnutí na 2 lajny nebylo slabého článku. Uznejme ale i kvalitu Bohemky, která míří vysoko. Včerejší zápas opravdu radost sledovat, žádné zbytečné taktizování, prostě souboj na férovku. Nesrovnatelné oproti zápasům MB či Sparty, kde naopak taktika a nepřiměřeně dlouhé rozehrávky na balonu ve stylu hlavně neudělat chybu hrají hlavní roli.

Napsat komentář

*