Anna Brucháčková se raduje ze vstřelené branky proti Polsku. Foto: Michael Peter, IFF Anna Brucháčková se raduje ze vstřelené branky proti Polsku. Foto: Michael Peter, IFF
31. 1. 2023 Reprezentace žen (1) KOMENTÁŘŮ

Brucháčková po úvodním vystoupení: Chtěly jsme vyhrát, Polky trestaly naše chyby

 



Úvodní utkání české ženské reprezentace skončilo v Itálii výhrou nad Polskem v poměru 9:7. Podle útočnice Anny Brucháčkové, která uzavřela skóre duelu do prázdné branky soupeř trestal české chyby, ale náš tým chtěl za každou cenu vyhrát.

Utkání mělo nečekaný průběh, dlouho to vypadalo, že Polky budou minimálně bodovat, nakonec se v posledních sekundách rozhodlo v český prospěch. „Zatím se mi hodnotí docela těžko. Byl to hodně vyrovnaný zápas a až do poslední třetiny jsme nevěděli, kdo vyhraje. Polky hrály dost dobře a trestaly naše chyby, takže jsme dostaly dost gólů z chyb, ale naštěstí se nám podařilo naše šance proměnit a vyhráli jsme,“ hodnotila utkání útočnice Anna Brucháčková, na klubové úrovni působící v Bulldogs Brno.

Překvapená ale nebyla. „Neřekla bych, že nás to úplně překvapilo, spíše to byl náš první zápas tady na kvalifikaci na šampionát, takže jsme se teprve seznamovaly s týmem, protože jsme se delší dobu neviděli, ale jsem ráda, že jsme vyhrály a doufám, že se nám bude dařit  v dalších zápasech,“ plánovala.

Jaký byly klíčové atributy vítězství? „Myslím si, že jsme hráli hodně týmově a chtěli jsme vyhrát za jakýchkoliv podmínek,“ vyzdvihla Brucháčková.

Polsko by mělo být papírově a se vším respektem také reálně nejsilnějším soupeřem na kvalifikaci, v jejím dalším průběhu se Češky utkají s Maďarskem, Francií a Itálií. „Určitě se na ně připravíme stejně jako na Polky a doufám, že to zvládneme s větším klidem než právě proti Polkám,“ plánuje Anna Brucháčková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*