Markéta Lenfeldová slaví první branku v reprezentaci žen. Foto: Michael Peter, IFF Markéta Lenfeldová slaví první branku v reprezentaci žen. Foto: Michael Peter, IFF
3. 2. 2023 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Hru jsme nakonec přizpůsobily, musíme se soustředit hlavně na sebe, říká Markéta Lenfeldová

 



Obránkyně Vítkovic Markéta Lenfeldová prožívá premiéru na herní akci v dresu reprezentace žen. Kvalifikační utkání proti Francii ji navíc přineslo premiérový gól v národním týmu. Před zápasem s Itálií říká, že Češky se musí soustředit hlavně na sebe.

Češky splnily také svou druhou povinnou výhru s čistým kontem, Francii porazily 27:0. „Bylo to podobné, jako včerejší zápas. Francouzky hrály hodně, hodně zataženou obranu, takže bylo složité se do ní dostávat, ale postupem času jsme hru tak nějak přizpůsobily tomu, co jsme chtěly hrát a nkonec to nedopadlo směrem do útoku vůbec špatně,“ hodnotila utkání Markéta Lenfeldová.

Pasivní přístup Francouzek byl poznamenán tím, že potřebovaly uhrát co nejpřijatelnější skóre. „Určitě je to tak. Byly hodně zatažené, stály vlastně na polovině své poloviny a bylo vidět, že do útoku se příliš nepohrnou,“ říká obránkyně českého národního týmu.

Podobný průběh je možný také v sobotním posledním utkání, pokud Itálii půjde o postup. „Musíme se soustředit především na sebe, abychom zvládaly útočnou hru stylem, jakým chceme a abychom byly neustále koncentrované a podaly dobrý výkon,“ nabízí recept.

Sama si zatím herní premiéru za reprezentaci žen užívá. „Hodnotím to jen pozitivně, holky mě skvěle vzaly do týmu a s holkami v lajně se mi hraje moc dobře,“ říká.

Navíc si zapsala také premiérovou trefu. Chtěný milník? „Milník úplně ne. Samozřejmě, že jsem chtěla skórovat už včera, ale nějak to tam padlo až dnes, a jsem zato ráda,“ uzavírá Markéta Lenfeldová.  


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*