Tom Ondrušek se rozloučil s reprezentací vítězně. Foto: Martin Flousek, Český florbal Tom Ondrušek se rozloučil s reprezentací vítězně. Foto: Martin Flousek, Český florbal
3. 2. 2023 Reprezentace - Muži (1) KOMENTÁŘŮ

Vítězná rozlučka pro Toma Ondruška s Martinem Benešem. Češi porazili Švýcary 5:3

 



Česká reprezentace zahájila nový cyklus, na jehož konci bude světový šampionát 2024. Svěřenci trenéra Jaroslava Berky nastoupili v Hradci Králové proti Švýcarsku, kterému naposledy uštědřili v semifinále listopadového šampionátu debakl 11:3. I tentokrát byli čeští florbalisté úspěšní a svého soka na úvod mezinárodního turnaje zdolali 5:3. S reprezentačním dresem se rozloučili matadoři Tom Ondrušek a Martin Beneš.

Slavnostní ceremoniál, který proběhl po utkání, proto mohl mít o to příjemnější nádech. Čechy nakopla už první třetina. Své premiérové zásahy v národním týmu zapsali Martin Čermák a Jakub Buršík. První jmenovaný se trefil po parádní střele a Buršík těžil z klubové spolupráce s Filipem Formanem, který mu naservíroval ideální přihrávku.

Švýcaři pak dvěma slepenými góly srovnali. Vedení vrátil Čechům ve 35. minutě Jonáš Kreysa, jenž se ocitl sám před švýcarským brankářem a po rychlé klíčce skóroval. I na tuto trefu dokázalo Švýcarsko na začátku třetí části zareagovat. To však bylo naposledy.

O chvíli později si totiž vzal slovo Josef Rýpar a dobře umístěnou střelou ze středu hřiště poslal domácí tým do těsného vedení. Stejný hráč pak výhru stvrdil gólem vteřinu před závěrečnou sirénou. U obou branek Rýpara asistoval Martin Tokoš. Češi porazili Švýcary 5:3.

Mezinárodní turnaj reprezentací:

Česko – Švýcarsko 5:3 (2:0, 1:2, 2:1)

Branky: 12. Martin Čermák (Zouzal), 19. Buršík (Forman), 35. Kreysa (Malič), 47. Rýpar (Tokoš), 60. Rýpar (Tokoš) – 21. Laubscher (Fitzi), 26. Hollenstein (Fitzi), 44. Steiner (Hollenstein). Rozhodčí: Furmánek, Šolc. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 398.

Sestava Česka: Beneš (31. Jurco) – Rýpar, Šindler, Gruber, Kisugite, Malič, Vítovec, Punčochář – Ondrušek, Delong, Tokoš – Majer, Forman, Buršík – Čermák, Zouzal, Kreysa – Langer, Hanák. Trenér: Berka.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • Jan napsal:

    Ahoj.
    Mám trochu nestandartní dotaz.
    Hledám použité mantinely na florbal pro amatéry.
    Pokud máte někdo nějaké na prodej, nebo jako dar, kontaktujte mne prosím na email – o.monca@seznam.cz
    Děkuji za pomoc.
    Monika

Napsat komentář

*