Tomáš Hanák se proti Švýcarům ve druhém utkání dvakrát prosadil Foto: Martin Flousek, Český florbal Tomáš Hanák se proti Švýcarům ve druhém utkání dvakrát prosadil Foto: Martin Flousek, Český florbal
5. 2. 2023 Reprezentace - Muži (4) KOMENTÁŘŮ

Češi porazili Švýcary i podruhé, dvěma góly se zaskvěl Hanák

 



Čeští florbalisté mají za sebou povedený mezinárodní víkend. Ve svém druhém vystoupení před domácím publikem totiž dokázali znovu porazit Švýcarsko, tentokráte 6:3. Dvěma góly se o to zasloužil útočník Tatranu Střešovice Tomáš Hanák.

Domácí florbalisté předvedli v Hradci Králové výborný vstup do zápasu a už po osmi minutách vedli 2:0, to se prosadili Havlas s Hanákem. Za Švýcary dokázal korigovat Steiner, potěšující ale bylo, že obraz hry se rovněž vyvíjel v český prospěch.

Další branky ovšem padly až ve druhé polovině druhé třetiny. Nejprve se prosadil Buršík, následovala druhá trefa Hanáka, ale poslední slovo měl Seiler.

Český tým si připsal dílčí vítězství také ve druhé třetině, kterou otevřel střelecky Kisugite a na branku Conrada reagoval gólem na konečných 6:3 Tokoš.

Svěřenci Jaroslava Berky tak zvítězili na domácí půdě také ve druhém přátelském utkání, potěšující je také, že v utkání vyslali na branku Cyrila Heidemanna 24 střel, rovný dvojnásobek střel soupeře.

Česko – Švýcarsko 6:3

branky: 2. Matěj Havlas, 8. Tomáš Hanák, 32. Jakub Buršík, 36. Tomáš Hanák, 42. Martin Kisugite, 45. Martin Tokoš – 16. Matteo Nico Steiner, 39. Noël Amos Seiler, 44. Levin Conrad; rozhodčí: Jakub Furmánek – Vlastimil Šolc; vyloučení: 4:3; využití: 1:1; diváků: 407; zásahy brankářů: Lukáš Bauer 9 – Cyril Haldemann 18; po třetinách: 2:1, 2:1, 2:1


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • ADALBERT napsal:

    1. pětka úplně jinde, ikdyž chyběl Beneš s Hemerkou. Němeček absolutně odskočenej v technice. Mile mě překvapil Forman tentokrát. Je mi líto, že hrál Tokoš místo Majera…toho nemám tak nakoukanýho a chtěl bych ho vidět víc hrát…v útoku s Delongem by mohli být zajímavý.

    • Honza napsal:

      První pětka nepotřebuje komentář – hráli pohodově, souhlasím, že Němeček je jinde a to mi přišlo, že nehrál úplně na plný plyn. Bohemácká pětka (druhá) se mi taky líbila v prvním zápase, Majer je skvěle doplňoval, asi ve Finsku hraje podobný styl hry jako Bohemka. Je možné, že po zranění z prvního zápasu ho nechali hrát jenom jednu třetinu.
      Škoda, že nenechali Jurcovi odchytat celý zápas a Bauer si mohl rozdělit ten první zápas s Benešem.

  • frc napsal:

    Jen mne mrzí že jsem se nikde nedočetl že to by výběr U23 a né švýcarská reprezentaci

  • Marry napsal:

    Mně to zase tolik nemrzelo, protože Tipsport se to evidentně dozvěděl také až v den zápasu a tak začal srážet kurzy až těsně před zápasem. Souhlasím ale, že je zarážející, že se hraje první přípravný dvojzápas nového repre cyklu a nikde není napsáno, že soupeř hraje s výběrem do 23 let. Jak kdyby to měla být nějaká ostuda.

Napsat komentář

*