Eliška Krupnová získala s Pixbem švédské pohárové zlato. Foto: Pixbo Wallenstam Eliška Krupnová získala s Pixbem švédské pohárové zlato. Foto: Pixbo Wallenstam
23. 2. 2023 Ženský florbal - Zahraničí (1) KOMENTÁŘŮ

Zlato pro Pixbo a Krupnovou. V pohárovém finále zdolaly lišky Thorengruppen

 



Eliška Krupnová a její Pixbo Wallenstam slaví výhru ve švédském pohárovém finále. Lišky porazily jinak dominantní tým Thorengruppenu 7:6, česká florbalistka a kapitánka ženské reprezentace si připsala branku a dvě asistence.

O víkendu padlo Pixbo s Täby, rychle si ale spravilo chuť. V pohárovém finále totiž porazilo Thorengruppen 7:6, česká florbalistka a kapitánka reprezentace si připsala gól a dvě asistence, přičemž jí seděla spolupráce především s norskou reprezentantkou Rikke Ingebrigtsli Hansen. Pixbo v zápase ani jednou neprohrávalo, Thorengruppenu se povedlo v zápase pouze třikrát vyrovnat.

Vítězství je o to cennější, že Thorengruppen je ve Švédsku dlouhodobě dominantní, v letošní základní části Superligy neztratil za 21 zápasů ani bod. Na druhou stranu, zápasy mezi Pixbem a Thorengruppenem jsou často vyrovnané, první vzájemné utkání v této sezóně skončilo výhrou Thorengruppenu 6:5. Ligová odveta čeká oba soupeře už v pátek. Pixbo si současně zajistilo místenku v novém formátu Champions Cupu.

Pixbo Wallenstam – Team Thorengruppen 7:6


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*