Suverénní vítěz základní části Tatran Sřešovice. Foto: Český florbal Suverénní vítěz základní části Tatran Sřešovice. Foto: Český florbal
27. 2. 2023 Superliga (6) KOMENTÁŘŮ

Tatran kompletuje všechny získatelné body, skončila základní část Superligy

 



Je za námi poslední zápasová série základní části letošní Livesport Superligy. Tatran v ní dokonal svoji neporazitelnost, Vinohrady se těsně dostaly do play-off a a Česká Lípa si nakonec zahraje play-down.

Nedělní vyvrcholení základní části zahájil FBC Liberec společně se soupeřem Spartou Praha. Jako první v zápase gólově udeřili domácí, kdy již po první minutě poslal Liberec do vedení Šimon Stránský. Následovalo ale několik odpovědí od Pražanů a první třetina skončila za stavu 1:4. V polovině druhé třetiny opět jako první vstřelili branku domácí, od té doby ale padaly góly pouze z holí Sparty. Utkání skončilo za stavu 2:7 pro hosty a Sparta si tak připsala poslední tři body do výsledné tabulky.

V dalším utkání se střetli Black Angels a Florbal Mladá Boleslav. První domácí gólový hráč Filip Neklan se v sedmé minutě třetiny ocitl osamocen před brankou Boleslavi a zařídil tak Pražanům vedení. Podobně jako v zápase Liberce se Spartou ale Boleslav nečekala dlouho na odpověď. Ty přišly rovnou čtyři a do druhé třetiny si hosté nesli náskok 1:4. Druhá část byla nejgólovější. Na obou stranách padly tři góly, tedy Boleslav si stále držela tří gólový náskok. Stejně tak poslední třetina skončila na branky vyrovnaně 2:2. To ovšem znamenalo konečné vítězství Mladoboleslavských 6:9.

Ve třetím utkání, pražském derby mezi Tatranem a Vinohrady, se jednalo o snahu domácích dokonat rekordní sezónu bez ztráty bodů, Vinohrady na druhou stranu bojovaly o účast v play-off. Domácí začali utkání svým klasickým způsobem, tedy rychle vstřelili dvě branky a dostali se do vedení. V půlce první třetiny Vinohrady gólový rozdíl snížily brankou nehlídaného Matěje Horáka, který bekendově zakončil mezi nohy gólmana Tatranu. Jednalo se ovšem o poslední slovo Vinohrad v zápase. Zbytek utkání padaly branky jen do sítě hostů. Tatran Střešovice nakonec zvítězil 11:1 a do play-off si nese maximální počet získatelných bodů v sezoně. Vinohrady ovšem musely čekat na výsledek utkání České Lípy s Ostravou, který měl rozhodnout o jejich účasti v play-off.

Mezi další nedělní zápasy patřil i souboj FbŠ Bohemians proti Otrokovicím. Domácí nastoupili do utkání lépe a v desáté minutě po několika rychlých gólech vedli už 4:0. Ve druhé půlce třetiny se ale probudili Panthers, kteří se ještě před první přestávkou dokázali dostat ke kontaktnímu gólu a do šaten odcházeli za stavu 4:3. Ve druhé části Bohemians pouze navyšovali svůj náskok a po nájezdu Jakuba Buršíka a využití přesilovky Jaroslavem Petrákem skončila druhá dvacetiminutovka při skóre 6:3. Otrokovice v poslední třetině sice přidaly dvě branky, Pražané si ovšem vítězství pojistili rovnou dalšími pěti góly a utkání tak skončilo za stavu 11:5. Tři body tak brali FbŠ Bohemians.

Další utkání rozehráli domácí Pardubice s Karlovými Vary. Domácí byli první kdo v zápase udeřili, konkrétně se trefil Martin Zozulák po přihrávce Lukáše Prixe. Karlovy Vary ale dokázaly rychle odpovědět a to hned třemi brankami, které znamenaly dvoubrankové vedení do druhé třetiny. V té Vary nejprve svůj náskok ještě zvýšily, Pardubice ovšem začaly pomalu, ale jistě skóre dotahovat. V polovině poslední třetiny domácí zvládli skóre otočit a dokonce si zajistit i dvoubrankové vedení. Karlovy Vary na druhou stranu zvládly pouze snížit na konečné skóre 6:5, které znamenalo vítězství domácích Sokolů Pardubice.

V předposledním utkání sezony se střetly dvě těžké váhy. 1. SC Vítkovice přijely na Jižní město poměřit síly s Florbalem Chodov. První branka padla až po deseti minutách hry, když se trefil téměř z nulového úhlu Antonín Votava. Vítkovice ale brzy gólově zareagovaly a za vyrovnaného stavu 1:1 skončila i první třetina. Druhá část se papírově zdála identická. Nejprve vstřelil druhý gól Chodov a chvíli na to Vítkovice vyrovnaly. S góly se roztrhl pytel až ve třetině poslední. Vítkovice se během chvíle dostaly do tří brankového vedení. Následovalo snižování Chodova, které bylo téměř úspěšné. Za stavu 5:6 se ale ke kormidlu opět dostali hosté a vedení si nakonec udrželi. Vítkovice tak porazily Florbal Chodov na domácí půdě 6:9.

Poslední utkání letošní sezony se odehrálo na půdě České Lípy, kam přijela poměřit síly Ostrava. Dostáváme se k výše zmiňovanému utkání, které mělo rozhodnout o postupu České Lípy do play-off, či do play-down, což by znamenalo přenechání desátého místa Vinohradům. Ostrava v utkání od začátku dominovala. Po první třetině svítilo na výsledkové tabuli 0:3 a Českou Lípu tak čekalo dohánění skóre. Ostrava ale střílet góly nepřestala. Tedy i přes dva góly, které dokázali vstřelit domácí, se do třetí třetiny nastupovalo za, pro Českou Lípu nepříznivého, stavu 2:6. V poslední třetině padlo po jednom gólu na obou stranách. Česká Lípa tak bude v následující části sezony hrát play-down, kdežto Královské Vinohrady obsadily 10. místo a probojovaly se tak do play-off.

 

 

Výsledky víkendové série 26. kola Livesport Superligy:

FBC Liberec – Sparta Praha 2:7 (1:4, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 2. Stránský (Wiener), 31. J. Kopecký (Stránský) – 6. Košir (Krbec), 13. Kozák (Pruner), 13. Košir (Křenek), 19. Mat. Čermák (Krbec), 37. Košir (Krbec), 54. Mat. Čermák (Košir), 55. Zouzal (Pruner)

Black Angels – Florbal Mladá Boleslav 6:9 (1:4, 3:3, 2:2)

Branky a nahrávky: 7. Neklan (Renčín), 28. M. Burian (J. Boček), 29. M. Burian (Fryš), 37. M. Burian (Bauman), 44. Renčín (M. Burian), 53. M. Boček (Straka) – 9. Pěnička (Tokoš), 18. Natov (Hemerka), 20. Pěnička (Zakonov), 20. Natov (Tomašík), 24. Sládek (D. Šebek), 31. D. Šebek (Sládek), 35. Suchánek (Sládek), 56. Zoufalý (Seibert), 57. Tomašík (Krebner)

Tatran Střešovice – TJ Sokol Královské Vinohrady 11:1 (4:1, 4:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 3. Havlas (T. Hanák), 4. Šimek (Šindelář), 14. T. Hanák (Vavroušek), 14. Mar. Čermák, 25. Havlas (Vavroušek), 28. Němeček (Mare. Beneš), 35. Kolísko (Meliš), 40. Kreysa (Mar. Čermák), 46. Meliš (Němeček), 47. Mare. Beneš (Šindelář), 60. Mare. Beneš – 12. M. Horák (Pinkas)

Sokoli Pardubice – FB Karlovy Vary 6:5 (1:3, 2:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 3. Zozulák (Prix), 28. Křinka (L. Kučera), 29. Kaluža, 42. Kohoutek, 44. L. Kučera (Ďopan), 50. Kohoutek (Haleš) – 5. Tomčo (Zeman), 10. Tyl (Strachota), 16. Strachota (M. Klápa), 28. Lebeda (J. Zavadil), 58. Tyl (Strachota)

FbŠ Bohemians – Panthers Otrokovice 11:5 (4:3, 2:0, 5:2)

Branky a nahrávky: 7. Buršík (K. Petrák), 7. Řehoř (J. Petrák), 9. Buršík (K. Petrák), 10. Gajdoš (Hronek), 32. Buršík (TS), 38. J. Petrák (Forman), 43. Buršík (J. Petrák), 46. J. Petrák (Kawulok), 48. Zezulka (Kawulok), 58. Buršík (Kawulok), 60. P. Šebek (Buršík) – 16. Halama (Vykopal), 19. Červenka (TS), 19. Nehila (L. Kubíček), 44. Nehila (Hrabal), 54. Červenka (Jurčík).

Sokoli Pardubice – FB Karlovy Vary 6:5 (1:3, 2:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 3. Zozulák (Prix), 28. Křinka (L. Kučera), 29. Kaluža, 42. Kohoutek, 44. L. Kučera (Ďopan), 50. Kohoutek (Haleš) – 5. Tomčo (Zeman), 10. Tyl (Strachota), 16. Strachota (M. Klápa), 28. Lebeda (J. Zavadil), 58. Tyl (Strachota)

Florbal Chodov – 1.SC Vítkovice 6:9 (1:1, 1:1, 4:7)

Branky a nahrávky: 11. Votava (Vošta), 34. Kafka (Dufek), 45. Votava (Komárek), 56. J. Bauer (Ondrušek), 57. Komárek (Ondrušek), 60. Vávra (Ondrušek) – 19. Matejčík (Zubek), 37. Delong (R. Gattnar), 46. Pažák, 49. Pažák (Zubek), 50. Hubálek (Matejčík), 54. Zubek (Matejčík), 57. Besta, 59. Šindler, 60. Delong

FBC Česká Lípa – FBC Ostrava 3:7 (0:3, 2:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 38. Krajcigr (Slaný), 39. Kopič (Peška), 49. Tichý (TS) – 5. Pobořil (Pešat), 14. Pobořil (Pešat), 16. Němec (Pešat), 24. Pešat (Pobořil), 38. Pešat (Pobořil), 40. Pešat (Pobořil), 58. Šulc (Pobořil)

 


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

  • Lípa napsal:

    No na to že měla Lípa play off naservírovaný jak na zlatým podnose tak docela bída. Teď jeste můžou rupnout s Varama ať to mají komplet 😆

  • Fanda napsal:

    Bolka krásné 3. místo. Na to, že hráč se 3. nejlepší produktivitou víc sedí než hraje fakt dobrý.

  • ADALBERT napsal:

    Rozdíl mezi připraveností Tatranu a Vítkovic oproti Bolce a Bohemce do play off je obrovský. Tatran a Vítkovice dlouhodobě ustálené pětky, vytvořené návyky ve dvojicích-trojicích. Boleslav ještě teď loví sestavu druhé a třetí pětky, která není vůbec ustálená, skvělý Bína na střídačce. Bohemka hraje pořád stejně bláznivě a přes hráče, který jim mají dělat obranu (Zezulka, Čihák..) dostávají góly. Bez brankaře úspěch v play off neudělají. Nicméně stejně všichni jmenovaní pravděpodobně do semifinále postoupí, kvalitu mají.

    • Matej napsal:

      Kdyby byl bina skvelej, asi by nebyl na lavicce. Bolka ma sanci jenom na dve lajny

      • Fanda napsal:

        Sedí tam i mnohem produktivnější. Pěnička má v přepočtu na odehraný čas stejnou produktivitu jako Natov. A to je fakt škoda.

Napsat komentář

*