V prvním semifinále se utkají celky FBC Ostrava a Chodov. Foto: Matěj Pašek, Florbal Chodov V prvním semifinále se utkají celky FBC Ostrava a Chodov. Foto: Matěj Pašek, Florbal Chodov
15. 3. 2023 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

OHLASY: Těšíme se na kvalitní série, zní unisono od semifinalistek

 



Extraliga žen zná své semifinálové dvojice a došlo ke změně. Mezi sebou se totiž utkají Vítkovice s Tatranem Střešovice a v repríze loňského Superfinále také FBC Ostrava s Chodovem. Florbal.cz přináší reakce ze všech čtyř táborů, od Šárky Staňkové, Elišky Drbalové, Markéty Prontekerové a Michaely Mlejnkové. Všechny se na zápasy těší a věří ve velmi kvalitní podívanou.  

Karty v rukou držely Vítkovice, které ukázaly na Tatran Střešovice. V novodobé historii se oba týmy uktají v semifinále soutěže vůbec poprvé. „Věřím, že semifinále s Tatranem nabídne vyhrocené zápasy bohaté na góly, které dopadnou v náš prospěch a dojdeme do vytoužené 02 arény,“ plánuje obránkyně Vítkovic Šárka Staňková.

Brankářka Tatranu Eliška Drbalová slibuje, že Vítkovice čeká pořádný kus práce. „V semifinálové sérii budeme chtít odehrát vyrovnaná utkání a soupeře potrápit. Máme nastavené cíle a uděláme pro ně maximum!“ říká.

Podle Staňkové zvolil její tým těžší cestu. „Každopádně bych dodala, že se nikomu nevyhýbáme, jak se někde šušká, ale volíme těžší cestu stejně jako ve čtvrtfinále,“ uzavírá ze strany Vítkovic.

S tím souhlasí také zkušená brankářka Tatranu. „Věřím v sílu našeho mladého týmu, který může překvapit,“ vyhlásila. Připomeňme, že v loňském semifinále s Chodovem se rozhodovalo až v sedmím utkání.

Ve druhé sérii se proti sobě postaví Vítkovice s Tatranem Střešovice. Foto: Pavel Netolička, Florbal Vítkovice

Chodov se ale v semifinále v letošním ročníku utká s FBC Ostrava. Dojde tak k repríze Superfinále, ale již o kolo dříve. „Tato volba je po minulé sezóně změna pro všechny strany, semifinálové soupeře jsme si vyměnili. Máme Ostravě co vracet po pro nás neúspěšném Superfinále,“ hodnotí útočnice Chodova Markéta Prontekerová.

Podle kapitánky FBC Ostrava Michaely Mlejnkové se bude jednat o pravou sérii play off. „Po dlouhé době nás čeká semifinále proti pražskému týmu. Série s Chodovem bude hodně těžká a bude mít všechno, co má mít,“ říká.

Oba týmy, které se naposledy utkaly v semifinále před čtyřmi lety, se na sérii těší. „Na tuto sérii se moc těším a očekávám od ní vyrovnaný a napínavý boj do posledních vteřin, ale věřím, že s úspěšným koncem pro nás,“ věří Prontekerová.

Odhodlání je ale znát také z tábora úřadujících šampionek. „Věřím, že se na Chodov dobře připravíme a na sérii se těšíme,“ uzavírá Michaela Mlejnková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*